Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemZamknuto pracka "TECE" POMOC!!**

Dobrý den,máme pračku znacky LG F1247ND je cca 3-4roky stará.Zůstala v bytě který momentálně obyvame. Majitelka nám sdělila že teče a ať pračku obalíme hadrama.Nebavilo nás to a chtěli a stále chceme přijít na to kudy litry vody utíkají. Hadice,filtr nadrzka na prášek je OK. Přítel nechal pračku vyvysenou na spalcich aby mohl pozorovat kudy voda vytéká. Vytéká spodem přesně v místech kde jsou kabely od elektřiny. Pračka se mi pořádně nenapusti a do nádržky na avivaz se pomalu plní vodou.Prosím poraďte kde by mohl být kámen úrazu. Těsnění kolem bubnu??? Všem předem děkuji za tipy a pripominky. Děkuji zoufalá Adéla

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Naprosto chápu rozhořčení zdejších přispěvatelů. Je pravdou, že laické zásahy do elektrospotřebičů,…
Zerozero 06.10.2015 01:42
Zerozero
Dobrý den,Zerozero,naprosto souhlasím,jsme poradna kutilská,nikoli výměnkářská.Něco opravit dnes umí… poslední
Lubomír 06.10.2015 07:40
Lubomír

Naprosto chápu rozhořčení zdejších přispěvatelů.
Je pravdou, že laické zásahy do elektrospotřebičů, mohou mít i tragické následky.
Nicméně... rada okamžitě vyhodit je vhodná spíš pro lidi s vyšším příjmem.
Tři až čtyři roky stará pračka, je sice z dnešního rychlospotřebního
pohledu za životností, ale je možné, že se jen projevilo takzvané a výrobci popírané "kurvítko".
Křišťálovou kouli nemám, tak samozřejmě nevím, kudy pračka teče. Pokud by například byla prasklá vana, nebo něco podobného, oprava je nereálná.
Ale ze stručného popisu závady a že se špatně plní nádržka na aviváž, bych usuzoval, že je prasklá hadice od elektrického ventilu k nádržce. To je oprava,kterou zvládne i zručnější domácí kutil a stojí desetikoruny. Samozřejmě není potřeba zásah do elektrického zapojení.
Pro představu: Do pračky vede hadice s vodou. Za přípojem uvnitř pračky je "věc" ke které také vedou dráty, je zalitá v plastu a od které vedou hadice k zásobníku na prášek (aviváž). Myslím, že tato některá hadice je prasklá. Samozřejmě ale se můžu mýlit, nevidím tam, ale za zjištění by to asi stálo.
Ale už tak mě ostatní sjedou :)), tak se o opravu raději nepokoušejte sama, raději sežeňte nějakého zručného kutila, nebo opraváře, elektrikář výhodou. :puff:

Zpět do poradny Nahoru