Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Porucha pračka

Zdravím, mohl byste mi někdo poradit se záhadnou poruchou?
Mám pračku AEG 2 roky starou donedávna zcela bezproblémovou. Včera jsem našla pračku plnou vody.
Pračka byla v té době vypnutá, přívodní hadice má Aquastop (což by mělo údajně zabránit jakémukoliv úniku vody, ale nikde není k nalezení žádné schéma), a aby toho nebylo málo, přívodní ventil byl zavřený. Takže voda se dostala do pračky přes zavřený ventil a hadici přes kterou je to údajně nemožné..
Jediná možnost která mě napadá, je že jsem přibližně v té době zavírala hlavní přívod vody. Po té co jsem objevila vodu jsem zkusmo otevřela a zavřela přívodní ventil k pračce a ten sykl (někam tekla voda, nebo tam byl vzduch, nevím) takže jediné co jsem z toho vyvodila, že uzavřením hlavního uzávěru a následným otevřením se asi pootevřel přívodní velntil k pračce, ale i tak by měla vodu zastavi hadice..
Neřešil jste někdo podobný problém, případně nenapadá někoho z vás kde je chyba?
Děkuji za odpovědi

Předmět Autor Datum
Jsi mystifikovaná : Aquastop je něco jiného. Je to dvouplášťová hadice, která když se dostane voda m…
antibalda 29.09.2015 15:17
antibalda
No zatím se to stalo jen jednou, a nejsem si jistá, jak dlouho se vodou plnila, víc než den jsem si…
sarkapren 29.09.2015 15:39
sarkapren
V pračce je elektromagnetický ventil, který se ovládá elektřinou, kterou do ventilu posílá řídící je…
antibalda 29.09.2015 15:56
antibalda
Díky za tip, vyzkouším, doufám, že nevytopim sousedy:)
sarkapren 29.09.2015 16:03
sarkapren
Prvně vyzkoušej kohoutek co je na zdi, jestli nekape. Odpoj hadici a nech kohoutek zavřený. Jestli k… poslední
Dannyk 01.10.2015 07:52
Dannyk

Jsi mystifikovaná : Aquastop je něco jiného. Je to dvouplášťová hadice, která když se dostane voda mezi oba pláště, tak zavře přívod. Znám pouze čistě hydraulické řešení, ale jistě může existovat i elektrické.

Tohle spíš vypadá na ventil co pouští vodu do pračky, nejspíše propouští. Když se pračka zavře a nechá třeba přes noc, je ráno plná vody ? Nebo to udělala jen jednou, když jsi si hrála s tím hlavním kohoutem ?

No zatím se to stalo jen jednou, a nejsem si jistá, jak dlouho se vodou plnila, víc než den jsem si pračky nijak zvlášť nevšímala.
Ale jestli tomu dobře rozumím, tak za normálních okolností může být přívodní ventil trvale otervřený s tím, že si pračka nasává vodu jen když potřebuje, a pokud je pračka vypnutá tak by se mělo někde něco v pračce automaticky zavřít aby tam voda netekla, nebo se pletu?

V pračce je elektromagnetický ventil, který se ovládá elektřinou, kterou do ventilu posílá řídící jednotka. Ta si určuje kdy bude vodu napouštět a kdy ne. Nech přes noc otevřený hlavní přívod vody do pračky, víko pračky zavři, pračku vypoj ze zásuvky a ráno uvidíš jestli je v pračce voda - pokud ano, ventil vodu propouští do pračky a je třeba vyměnit.

Prvně vyzkoušej kohoutek co je na zdi, jestli nekape. Odpoj hadici a nech kohoutek zavřený. Jestli kape, tak se musí vyměnit těsnění, nebo celý kohoutek.
Samozřejmě pračka si zastavuje vodu sama, ale když se dýl nepere, tak by měl být zastavený kohoutek na zdi.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru