Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak vyrovnat zeď za zrcadlem (budoucím)?

Prosím o radu: rozhodl jsem se v provizorně rekonstruované koupelně zasekat zrcadlo do zdi (přesněji plus minus zarovnat s ní), odsekal jsem tedy omítku až na cihlu (popravdě to byl začátek akce, protože leccos bylo samo opadané, popraskané, prostě divočina, tak jako tak by se do omítky muselo hrábnout) - někde to byl jeden centimetr, jinde ale dva a více, prostě ani jedna cihla není na té zdi (jádro) snad stejná a rovně...

Zrcadlo je cca 80x70 cm. A teď ta otázka - jak zeď co nejvíce a nejsnáze vyrovnat, abych potom mohl vzít jen stavební lepidlo a zrcadlo na ROVNOU plochu pomocí x bodů přilepil? Nějak se mi nezdá to chytnout například jen v rozích a za zrcadlem nechat takový fuk.

Jsem laik, zedničinou nepříliš políbený... z ruky to rozhodně do roviny nedám... ale kdybych do bočních okrajů toho zahloubení dal příslušně tlusté laťky (aby vzniklo správné zahloubení cca 0,5 cm vůči okolní zdi), tak bych mohl mezi nimi nahodit omítku a stáhnul ji do roviny vodorovnou latí... a po zaschnutí pak dorovnám díry po těch latích.

Blbost nebo lepší způsob? Děkuji, včetně tolerance k laickému přístupu.

Předmět Autor Datum
sám sis odpověděl
jojo60 18.09.2015 18:00
jojo60
Ano, odpověděl sis sám. Jen jednu drobnost: zrcadlo v koupelně přilepené přímo na zeď se bude šíleně…
krok 20.09.2015 08:57
krok
tohle je cenná zkušenost, díky v předchozím bytě bylo též zrcadlo ve stěně (tím jsem se inspiroval),… poslední
MaNe 21.09.2015 12:28
MaNe

Ano, odpověděl sis sám.
Jen jednu drobnost: zrcadlo v koupelně přilepené přímo na zeď se bude šíleně rosit, vlastní zkušenost. Já jsem nakonec rezignoval na estetiku, zrcadlo vymlátil i s omítkou, nalepil 1cm polystyren a až na něj zrcadlo. Přičemž zrcadlo je v rozích přišroubováno ke zdi.

tohle je cenná zkušenost, díky
v předchozím bytě bylo též zrcadlo ve stěně (tím jsem se inspiroval), při dlouhodobějším sprchování se samozřejmě také orosilo a pak prosvítaly i kulaté fleky (tipuji silikon/lepidlo zezadu).

nicméně od doby, co jsem klasickou okenu vyměnil za jiný přípravek na čištění oken se složkou proti zamlžování, tak i tenhle problém byl pryč. Ovšem je mi jasné, že konkrétně záleží na rozdílu teplot (stěna za zrcadlem vs. místnost)

každopádně díky tedy za to navedení, jak to vyřešit zednicky, jdu pro laťky

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru