Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem jak přivrtat do parapetu úchyty na plot chránící květináče před pádem?

Pěkný den všem,

mám na balkoně parapet, na kterém jsou vedle sebe malé květináče s bylinkami. V případě silného větru mi květináče spadnou na zem, čemuž chci zabránit. Chtěl bych tedy na koncích a krajích parapetu zavrtat pár šroubů, které by z něj jakoby vyčnívali a mezi něž bych vložil jakousi 12cm vysokou lištu, dlouhou pár metrů, která by působila pro květináče jako plot. Jak na to prosím? Jaký postup byste k řešení tohoto problému navrhli vy? Nejlépe s fotkami či odkazy na přesný materiál, který k tomu potřebuji... Děkuji.

Michal

Předmět Autor Datum
Fotka toho balkonu by nebyla?
Yarda 17.08.2015 13:06
Yarda
Dal jsem sem poněkud upravenou fotku toho parapetu co mi poslal tazatel. [http://kutilska.poradna.ne… poslední
Yarda 19.08.2015 22:35
Yarda
Do parapetu nebo do zdi navrtat a přišroubovat třeba takovéto úhelníky, podle délky a pružnosti "plo…
rokator 19.08.2015 15:00
rokator

Dal jsem sem poněkud upravenou fotku toho parapetu co mi poslal tazatel.
[http://kutilska.poradna.net/file/view/3515-parapet  2-jpg]
Pokud by se tazatel chtěl vyhnout destruktivním metodám (například navrtat parapet) a parapet je z železného plechu (z té fotky není zcela jasně vidět, z čeho ten parapet je), napadlo mne tu zábranu přichytit k parapetu nějakými silnými magnety (třeba z rozbraných vysloužilých HD).
Magnety k zábraně přidělat třeba tímhle:
http://www.ataxtech-eshop.cz/katalog/zbozi/spojova ci-materialy/drevokonstrukce/uhelniky_338

Do parapetu nebo do zdi navrtat a přišroubovat třeba takovéto úhelníky, podle délky a pružnosti "plotu" minimálně 2 kusy. A na ně už jen ten plot...

Jestli tedy opravdu chceš vrtat do parapetu... A když už jo, tak bych díru před vložením hmoždinky vymázl silikonem, ať tam nikam neteče voda...

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru