Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Vestavná lednice - upřesnění nejasností

Dobrý den,

mám dva pitomé dotazy :-D

Řeším vestavný (podstavný) spotřebič (budou se dodělávat dveře v designu linky), který bych ale potřeboval dočasně provozovat samostatně mimo vestavbu. Jsou vestavné lednice dodávány normálně s funkčními vlastními dveřmi, nebo to bude problém?

Vestavná lednice je konkrétně tato: www.zanussi.cz

2. blbý dotaz: co je ta krabice dole? Jde o nějak speciálně řešené aut. odmrazování? Jako, že to nestéká dozadu, ale dolů, kde to lze čistit? Připadá mi navíc, že je to kvůli té krabici dost stísněné a údaje o litrech objemu mi připadají nereálné... když to (uznávám, dle fotek) srovnám se samostatně stojícími lednicemi podobných rozměrů a bez toho spodního caparu. Nebo je ta vestavná více "do hloubky" než volně stojící, tzn., že je pak dole i kompresor?

Děkuji za odpovědi

Předmět Autor Datum
Jestli tu kuchyň máte na zakázku, tak vám dveře zhotoví na ty původní dle přání.Pokud to máte nějaký…
kamzl 07.08.2015 14:24
kamzl
Kuchyň je na zakázku, v tom není problém, každop. díky za upřesnění, že se to dělá na současné dveře…
Dalibor86 07.08.2015 14:43
Dalibor86
Tak už mi odpověděli z elektra: "když si zvětšíte obrázek , tak je vidět skleněné nebo plastové víka…
Dalibor86 07.08.2015 14:50
Dalibor86
Tak už rozumím, ono se do toho leze shora a potraviny se tam dávají dveřmi jakoby do žlabu :-D
Dalibor86 07.08.2015 15:03
Dalibor86
Tak už rozumím, ono se do toho leze shora chcete tím říct, že kupujete lednici, kterou jste viděl j…
jirka44 07.08.2015 15:22
jirka44
Tak to jste si špatně vyvodil. Nejprve provádím hrubý výběr vhodných kandidátů, na lednici se potom…
Dalibor86 07.08.2015 19:28
Dalibor86
myslím, že té věci dole přikládáte větší hloubku, než jak hluboká je. Z obrázků lze dovodit, že jde…
MaNe 07.08.2015 15:08
MaNe
Tuhle fotku jsem už také dohledal a je fakt, že zde ten spodek tak velký nepůsobí. Ilustrační snímek…
Dalibor86 07.08.2015 19:30
Dalibor86
Přijde mi zvláštní ještě jedna věc. Snad všechny tyhle malé vestavné ledničky mají dole v té "krabic…
Dalibor86 07.08.2015 20:18
Dalibor86
tohle můžete vyřešit s dodavatelem výběrem nějaké vhodné lišty nebo odvětrávacího deklu, ale ledničk… poslední
kamzl 11.08.2015 20:54
kamzl

Jestli tu kuchyň máte na zakázku, tak vám dveře zhotoví na ty původní dle přání.Pokud to máte nějaký komplet z obchodu, tak si budete muset zadat někomu dodělání(nebo doukutit sám).Dveře zůstávají, jen se na ně rozměrově a vzhledově dodělává povrch.

Ten plastový šuplík dole to je podle mýho úložný prostor na uzeniny a nemražené maso, je to jako u jiných lednic jen to klame vzhledem.

kompresor bude určitě dole.po vyndání tohu šuplete dole to poznáte podle tvaru "vykousnutí".

Kuchyň je na zakázku, v tom není problém, každop. díky za upřesnění, že se to dělá na současné dveře, které by tak měly být samostatně funkční. Netušil jsem, zda se náhodou nemění celé.

Že by šlo dole o úložný prostor se mi zdá dost divné, protože přes to nejsou dveře, to je normální? Trochu jsem zkoumal návod co mají v PDF na webu a skoro se mi zdá, že je tam to odmrazování a nějaký filtr a deflektor vzduchu či co (str. 42 v manuálu).

Tak už mi odpověděli z elektra: "když si zvětšíte obrázek , tak je vidět skleněné nebo plastové víka na spodku lednice. Jedná se skutečně o takové boxy ( na zeleninu atd..) které jsou ve spodní části ledničky. V zadní části je kompresor."

Stále ale nechápu, proč přes to nejsou dveře. To to tam nechladí? To pak mohu šoupnout ty věci i někde do skříně ne? :-D

myslím, že té věci dole přikládáte větší hloubku, než jak hluboká je. Z obrázků lze dovodit, že jde o jakýsi kryt vepředu (funkci jsem z čas. důvodů nezkoumal), nicméně v lednici jsou do dna zapuštěny plastové boxy, o nichž hovoří prodejce. Takže žádné obavy, je to v chlazené oblasti.
např. http://aukce.datart.cz/catalog_img_cz/A04/121/A041 217/IMAGE_FULL_4.jpg?1360241537000&ZANUSSI-ZUA1242 0SA

Přijde mi zvláštní ještě jedna věc. Snad všechny tyhle malé vestavné ledničky mají dole v té "krabici" nějaké přední větrání. Pokud na to plácnu vlastní dveře, tak ty samozřejmě překryjí i ten spodek, takže jak to potom může plnit svůj účel?

tohle můžete vyřešit s dodavatelem výběrem nějaké vhodné lišty nebo odvětrávacího deklu, ale ledničky snad odvětrávání nemají tam se to chladí vzadu za pomocí kompresoru a žeber, přebytečné teplo jde do prostoru, podle toho jak bude velký a jak nastavená lednice poběží často kompresor.

Edit: Tohle "odvětrávání" jsem viděl u starých ruských lednic, bylo mezi mrazákem a chladící částí ale v uzavřeném vnitřním prostoru a mělo to spíš funkci žrát vnitřní pachy potravin, byl to normálně šuplík s jakousi plstí.Je možný že tyhle moderní ledničky a chladničky mají nenucenou vnitřní cirkulaci vzduchu aby potraviny dostávali čerstvý vzduch ale na úkor spotřeby anebo je to na ten ruský způsob ale zase jinak vzhledový a klame to.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru