Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Pevná linka - Telefon

Mám dotaz, nevíte někdo čím může být způsobeno že po zavěšení telefonu se nepřeruší hovor? Například když zavolám na pevnou liknu mobilem a pak zavěsím pevnou linku tak se hovor na mobilu neukončí. Nevíte někdo?

Předmět Autor Datum
navazování spojení i jeho ukončení je řetězec...jde o to, jestli po zavěšení pevné linky je po jejím…
paul 24.07.2015 12:13
paul
Děkuji za informace. Otestuji. Každopádně vadný telefon je dost možný, telefony které používáme jsou…
IkaSGC 24.07.2015 12:37
IkaSGC
tak ono stačí aby se zasekla vidlice, to pak stačí kapka kontoxu, či jiného mazadla na čudlíky
paul 24.07.2015 14:28
paul
Tak kupodivu je to ten druhý případ. Na lince jsou pripojeny 2 telefony a 1x ADSL. Vše je připojeno…
IkaSGC 25.07.2015 15:09
IkaSGC
Ahoj, většinou to bývá tak, že hovor může ukončit jen strana, která ho navázala. Takže když Ty zavol…
Trilobit 28.07.2015 11:59
Trilobit
Hovor může ukončit kterákoliv strana, ale pokud někde zůstane uzavřený smačka, tak se tento účastník… poslední
paul 28.07.2015 13:41
paul

navazování spojení i jeho ukončení je řetězec...jde o to, jestli po zavěšení pevné linky je po jejím novém vyzvednutí opět oznamovací tón. Pokud ano, spojení na aut ústředně je zrušeno a neproběhl navazujicí řetězec zrušení spojení= tarifikace je ukončena.
Pokud není po nivém zvednutí oznamovací tón, neproběhlo zrušení spojení na ústředně pevné linky a tarifikace pokračuje...což je něpříznivý stav.
Takže pokud nastane varianta 2. znamená to, že něco drží smyčku,může to být vadný kontakt v telefonu pevné linky, ale také vada ústředny. Doporučil bych kontaktovat O2a řešit s nimi...

Tak kupodivu je to ten druhý případ.
Na lince jsou pripojeny 2 telefony a 1x ADSL. Vše je připojeno pofidérní dráto-zakrucovací metodou takže budu muset asi povyměňovat telefony a celé to zrevidovat.
Mám taky již delší dobu připravenou starou anaologovou ústřednu a cca 8 retro telefonků Tesla Stropkov... Plánem bylo udělat pomocí ústředny domácí "interkom" a kvůli hloupému a složitému programování ústředny bokem dvě pevné linky... Uvidím no... Největší problém je v té ústředně.
Je to stará herka kterou jsem rozchodil kompletací dílů ze 3 stejných ústředen které jsem nafasoval od známého zdarma. Celkem je na 24 telefonů tuším. Problém je v tom že má jen 2x osmisegmentovku jako display a celkem dost složité programování. Zkoušel jsem se s tím domluvit ale nepochodil jsem.

Hovor může ukončit kterákoliv strana, ale pokud někde zůstane uzavřený smačka, tak se tento účastník bude jevit jako obsazený. Dnešní digitály ho ale odpojí, takže až zavěsí řádně a ústředna to zjistí, zase ho připojí. To je proto, aby neblokoval spojovací cesty uvnitř ústředny.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru