Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Výkopové práce - nález

No, jo, ale je rozdíl najít trubku(y) tam, kde ralativně nic nebylo a tam kde byl rej němců.:-/ K těm pistolím, nevím zda volal či ne, ale protože nemá zkušenosti s pyrotechniky, tak asi ne, jinak by tam určitě už byly.
Tazatel se tedy vystavuje stíhání od PČR. Policie chce vědět, kde to bylo nalezeno a další podrobnosti nálezu. Odevzdání při amnestii je sice "dobrá" volba, ale sušit doma poškozené zbraně a střelivo není také moudré.
U nás se třeba našel při opravě oplocení koupaliště starý ruční granát, v lesích také hodně granátů a při hledání okolo rybníka parta hledačů také našla granát a minu. Vše bylo zajištěno a odevzdáno ke zničení. V jednom případě místo musela přes noc hlídat jednotka SDH, jelikož pyrotechnik nemohl včas přijet.

Tím chci říci, že v zemi, lesích, rybnících, přehradách a pod. je toho stále dost. Třeba Praha dostala díky omylu spojenců zásah leteckými bombami, takže ani Praha není čistá. Problém je, že díky tomu, že obyvatelstvo je nyní více civilní, už nemá moc lidí odhad co jak asi vypadá. Třeba německé granáty, když odpadne ta dřevěná rukojeť, tak vypadají jak "neškodná" plechovka, kterou si někdo může splést s plechovkou jídla, kterou tam někdy zapomněl nějaký tramp!!! Základní informace by měla veřejnost sama ve vlastní zájmu studovat(přednostně amaterští hledači!!!), pyrotechnikovi také pomůže, když už při ohlášení nahlásíte např.: našel jsem 3 střely pravděpodobně do kanonu FLAK, nebo našel jsem věc připomínající leteckou pumu. Pokud má někdo zájem toto studovat, tak tím vlastně nejen chrání sebe, ale také se dozví něco zajímavého. Například členové veteránských klubů s tímto problém nemají.

P.S.: Četl jsem zprávu, kdy staré žena nesla přes celé město na služebnu střelu do kanonu, navíc střela měla patrné drážky na těle, tudíž prošla dělem a došlo k jejímu odjištění (asi rotační pojistka, nevím přesně princip). Policisté samozřejmě měli nejvyšší pohotovost, žádná sranda. Stačilo zakopnout a letí do luftu třeba celá ulice.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny