Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak opravit plotostřih Grizzly EHS 555 ?

Prosím o radu či pomoc:
Mám 3 roky plotostřih Grizzly EHS 555 a při posledním střihání jsem slyšel podivné rachocení od motoru. Když jsem to otevřel, tak se vysypaly malé lopatky a totálně zlámané jakési plastové kolečko (asi větráček). Vůbec nevím kde byl.
Hledal jsem marně nějaké schéma, nebo servisní manuál. Také nevím, kde bych mohl větráček sehnat. Nechci plotostřih posílat někam do servisu a je mi líto ho vyhodit.
Když jsem to dal zase dohromady a krátce vyzkoušel, tak je patrné, že to běhá mnohem rychleji. Že by to plastové kolečko s lopatkami plnilo funkci nějaké brzdy, nebo je tam další závada? Prosím o radu jak to opravit.
Díky za každou radu a pomoc.
Nekňuba

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Dobrý den,znovu demontujte a nafoťte,ten ventilátor bude na hlavní hřídeli motoru,třeba i někde níže… poslední
Lubomír 01.07.2015 09:12
Lubomír

Dobrý den,znovu demontujte a nafoťte,ten ventilátor bude na hlavní hřídeli motoru,třeba i někde níže,kam nevidíte.Podobně ho mají uloženy uhlové brusky,tam kde jsou otvory s žebrováním.Před demontáží rotoru nejdříve vyjměte uhlíky,jinak je při montáži urazíte.
Ten větrák bude na rotoru uložen za ložiskem,tak bez řemeslnných zkušeností ten zbývající díl nesundáte,nebo nenamontujete nový.
Vidím to tak,že by tam mohl jít ventilátor z jiného rotoru napasovat,zkrátit lopatky,případně upravit otvor zvěšením,nebo vyvložkovat.
Hezky se mě to píše,když jsem pracoval v elektroservisu a doma mám strojní zařízení.
Prostě tu závadu musíte přiblížit více,jinak není možno pomoci.:-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru