Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Dlaždice - dutý zvuk

Zdravím,
situace je následující - při "renovaci" panelákového domu proběhlo položení nové dlažby na balkónech. Ovšem některé dlaždice při poklepu mají specifický dutý zvuk, což jsem přesvědčen by být nemělo (podle mně tam bude kondenzovat voda a po pár zimách se dlaždice odlepí), ale už vidím, jak přijede technik z firmy a začne bombardovat otázkami typu: A čemu to vadí? Dlaždice drží, tak proč to řešíte:)
Je nějaký technický důvod, na základě kterého nesmí na poklep znít dutě?
Díky.

Předmět Autor Datum
Nejsem odborník na dlaždice, ale můj selský rozum, který si zapamatoval jak vypadá pokládání dlaždic…
JoDiK 09.06.2015 14:59
JoDiK
... a pokud se nejedná o několik cm tlustou betonovou dlažbu (např. "teraco"), je pravděpodobné, že…
mirektatra 09.06.2015 15:39
mirektatra
Jde o to jakým stylem byla dlažba pokládána.Pokud to byla klasika bez možnosti odtoku dešťové vody t…
dabac 09.06.2015 17:00
dabac
Najpravdepodobnejšou príčinou je,že lepidlo,podlaha a dlaždica nemajú kontakt niekde medzi sebou,tie…
Slavco31 10.06.2015 08:40
Slavco31
Prostě je to blbě nalepené. Tečka. Žádná další diskuse.
sHpy00n 10.06.2015 08:46
sHpy00n
Tak díky všem za odpovědi, selský rozum je zde jasný, otázka co na to firma:)
Excel 10.06.2015 13:37
Excel
Co by na to. Přijede a opraví. Diskuse žádná. Nesmíte na ni totiž přistoupit a trvejte na opravě. Př… poslední
sHpy00n 10.06.2015 16:22
sHpy00n

Nejsem odborník na dlaždice, ale můj selský rozum, který si zapamatoval jak vypadá pokládání dlaždic mi říká, že na celém povrchu dlaždice by mělo být naneseno lepidlo ve formě pásků, které po přitlačení dlaždice vyplní celý prostor pod dlaždicí. Pokud tato po zaschnutí zní dutě, není pod ní dostatek lepidla, které zřejmě steklo z dlaždice na podklad a nevyplnilo celý prostor, nebo-li dlaždice nedrží celou plochou. Obzvláště, když ostatní dlaždice dutě nezní...
Takže je asi jen otázkou času, kdy se odlepí...

... a pokud se nejedná o několik cm tlustou betonovou dlažbu (např. "teraco"), je pravděpodobné, že dlaždice při větším zatížení praskne. Časem se pravděpodobně také vydrolí spárování a pod dlaždici bude zatékat...
Pokud při reklamaci zazní Vámi uvedené argumenty, uhoďte gumovou paličkou, nebo třeba oblým koncem násady od smetáku, na duté místo, dlaždici tím rozbijte bez viditelného poškození ostrým předmětem a celé dílko reklamujte.

Jde o to jakým stylem byla dlažba pokládána.Pokud to byla klasika bez možnosti odtoku dešťové vody tak se Vám to stejně odlepí.Mráz tomu pomůže.Na balkon dlažbu ne a když tak, nevím přesně název té technologie tuším že se tomu říká na buchty kdy mezi dlážkami je dostatečná mezera aby dešťovka mohla odtékat a pak by to mělo vydržet i mrazy.

Najpravdepodobnejšou príčinou je,že lepidlo,podlaha a dlaždica nemajú kontakt niekde medzi sebou,tie medzery sa nevyplnili,buď nedostatkom lepidla,suchším lepidlom alebo je tu ešte možnosť,že sa dlažba zaťažila pred stuhnutím lepidla a to sa polosuche stlačilo a nasledne sa odlepilo to celé.

Co by na to. Přijede a opraví. Diskuse žádná. Nesmíte na ni totiž přistoupit a trvejte na opravě. Příp. si nechte předložit kopie stavebního deníku, použitý technolgický postup, soupis použitých materiálů, dlažby i lepidla, nato oslovte technickou podporu výrobce lepidla zda firma postupovala správně, možná že se technik výrobce přijede podívat a ve finále bude firma ráda že opraví jen váš balkon a ne celej panelák.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru