Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zámková dlažba pod garážové stání

Dobrý den,
rád bych se zeptal, jakou výšku zámkové dlažby (BEST cihla) zvolit pro garážové stání cca 100m2? Obecně je dáno, že pojezdová plocha by měla mít výšku dlažby 80mm, ale poslední dobou slíchávám, že pokud je to na osobní vůz, pak stačí 60mm.

Díky za info a za příapdný ušetřený peníz :)

Předmět Autor Datum
Pokud by to byl tvar "kost", nebal bych se 60 mm. Ma mnohem efektivnější zámky, než cihla. Delal jse… poslední
Al2 07.05.2015 11:51
Al2

Pokud by to byl tvar "kost", nebal bych se 60 mm. Ma mnohem efektivnější zámky, než cihla. Delal jsem takto par dlazeb, jezdi po tom mnoho let i dodavky a i traktory do 3,5 tuny a drzi to, nikde se to nevlni ani nepropada. Pokud jen cihla tvar, pak 80 mm - vysky plochych svislych sten nahrazují zamek.

Zcela podstatny je dodrzet postup (i na stránkách Bestu je k nalezení) a skladbu podloží, poradne hutnit (idealne reverzni) vibracni deskou po vrstvach (krome finalni kladecske vrstvy z frakce 4/8, ta se nesmí). Vrstvy pod dlazbou hutnit deskou tezkou cca 400 kg, zamkovku pak pred zasypanim suchym kremicitym pranym piskem frakce 0-1 mm ci kamennym prachem pak deskou 120-150 kg s nasazenou ochrannou "gumou" a po nasypani/zapraveni pisku/prachu do spar do vysky cca 2/3 vysky dlazby jeste jednou zvibrovat. Pokud pod tou plochou neni vykop a la voda/elektrika do baraku(podlozi je homogenni v cele plose), pak lze vystacit i jen s tou 150 kg potvorou a hutnit o trochu dele ...

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru