Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Výměna ložiska u bazén.čerpadla?

Ložiská vydržia tisíce hodín bez ujmy. Nesmú byť vystavené poveternostným vplyvom, korózii, chemickým látkam a musia byť utesnené na hriadeli guferami (ak sa zmestia do puzdra potom aj viac gufier za sebou. Naraz kvalitné, zo silikónu alebo gumenné ktoré majú na k otočnému hriadeľu dva tesniace výstupky. Jedno slúži ako oterné, prachotesné, vodotesné a druhé tesní sťahujúca pružinka smerom k hriadeli.

Ložiská kup obojstranne zadeklované, lebo sú namazané výrobcom pod plechmi.

Ak ti blbne a hučí ložisko, hľadaj problém inde v HW, tj. možné vyosenie, voda do ložiska, nevyvážené čerpadlo, apod.

Ja mám v Sigme SVA 32 III° napojené cestou spojky a na hnacom agregáte 2,2kW/3x400V/1440 ot.min. nonstop v prevádzke ložiská už 15-rokov bez hluku. Na polievacom čerpadle 2880 ot.min s hriadeľom direct-drive z motora do odstredivého čerpadla je to detto. Motory a čerpadlá iba svištia, ložiská idú ticho, ako hodiny.


Sťahovák na ložisko potrebuješ vonkajší, zaprie sa o stred hriadele a packy o vonkajší krúžok ložiska, lebo ložisko sa najprv vyrazí z predného a zadného čela čerpadla pričom ložisko zastáva fest narazené na hriadeli. Len sťahovák nie je lacná sranda mať ho zbytočne doma ľadom-skladom. Skús si požičať v náradí alebo v železiarstve naproti finančnej zálohe na občiansky.

http://stahovakylozisek.sweb.cz/stahovaky.htm

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny