Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Beton podlahy - 3 kubíky míchat / koupit?

Dobrý den, mám dotaz ohledně vybetonování pokoje 3m krychlové.

Přemýšlíme nád více možnostmi: První varianta je koupit si cement a písek, namíchat a vybetonovat sami (bohužel je na to jen jeden člověk, tudíž je to na více dní, a špatně by se to zarovnávalo)

Další variantou by bylo objednat hotový beton se zedníky, kteří by to za den udělali. V tomto případě by mě zajímalo, zda někdo neví na kolik by nás tato varianta přibližně vyšla.

Děkuji za rady

Petra
Změna předmětu, původně: Petra (sHpy00n)

Předmět Autor Datum
Rozhodující jsou metry čvereční než kubíky aby se dalo stanovit jestli je to na jednoho, nebo na par…
sHpy00n 23.04.2015 14:28
sHpy00n
Ano přesně co píšete mi řekl i přítel. Proto jsme uvažovali, že necháme navézt beton od firmy, a oni…
Vybetonování místnos 23.04.2015 14:43
Vybetonování místnos
Jak jsem psal, není to o kubíkách, ale o ploše. Pro příklad 3 m3 betonu - podlaha tl. 5 cm = 60 m2,…
sHpy00n 23.04.2015 15:04
sHpy00n
Super, díky moc poslední
Vybetonování místnos 23.04.2015 15:13
Vybetonování místnos

Rozhodující jsou metry čvereční než kubíky aby se dalo stanovit jestli je to na jednoho, nebo na partu. Potom, ten jeden člověk by si sám míchal, vozil i betonoval? Pak je holý nesmysl jen o tom uvažovat aby to dělal sám. Opět podle plošné výměry min. jeden dobrej zedník a šikovnej pomocník na zpracování a nejméně dva na míchání a navážení aby byla místnost zabetonovaná za den. Přerušení betonáže do druhého dne a pracovní spára nepřichází do úvahy. Potom se domluvit s firmou která provádí betonové podlahy. Dodají si materiál, práce bídně na dopoledne, se zárukou a bez starostí se zajišťováním materiálu, dopravy na materiál, zedníků, svačiny pro zedníky atd.

Ano přesně co píšete mi řekl i přítel. Proto jsme uvažovali, že necháme navézt beton od firmy, a oni to i udělají. Jen by mě zajímalo, na kolik tohle cca vyjde.

Když jsme původně počítali, že bychom sami míchali, uvažovali jsme že do 6 - 7 tis bychom se vešli. Pokud si na to někoho najmeme (dovoz, beton + práce zedníků), nedokážu si představit cenu. Vím, že je to všude jiné a budem muset pátrat, ale odhad? Netušíte?

Jak jsem psal, není to o kubíkách, ale o ploše. Pro příklad 3 m3 betonu - podlaha tl. 5 cm = 60 m2, proti tomu opět 3 m3 betonu, ale podlaha tl. 20 cm = 15 m2. Platíte metry čtvereční. Objem betonu je druhořadý údaj. Pro představu koukněte sem, anebo sem. To jsou orientační ceny. Konečnou sumu za podlahu si s firmou dohodnete individuálně. Cenu samosebou ovlivní vzdálenost dopravy. Tyhle firmy běžně jezdí za prací i 250 km. To ale nebude váš případ protože máte malou výměru. Poptejte si 5, 6, 7 firem a vyberte kdo vám bude nejlépe vyhovovat. Cenovou nabídku vám udělají zdarma a většinou obratem. Zde můžete vybírat.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru