Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Máte někdo stroj Zipper zi-mul5?

Zdravím. Pokukuju po nějakém kombi stroji do dílny a narazil jsem na zipper zi-mul5. Nemáte ho někdo? Pokud ano, je to dostačující na nějaké to drobné obrábění. A je tam už přímo dlabačka i frézka nebo se musí dokoupit nějaká nástavba? Je tam napsáno 2 adaptéry pro frézku a 3 adaptéry pro dlabačku, čemuž na 100% nerozumím.
Děkuji za každý postřeh

Předmět Autor Datum
ano, mam jej uz cca 5let a naprosto bez problemu. nejsem profesional, ale dost aktivni amater v drev…
mial 24.08.2015 15:44
mial
a naprosto bez problemu uz jej mam krome motoru a hoblovaciho valce cely preloziskovany tak o bez…
jirka44 24.08.2015 17:51
jirka44
Zase natolik kombinovaný stroj a používaný 5 let - to je při ceně 25 tis. prakticky zázrak, že to je…
kejki 24.08.2015 21:15
kejki
Ahoj, potřebuji radu ohledně stroje ZI-MUL5, protah, hoblovka i dlabačka jedou normálně, ale po přep… poslední
lukass23 21.06.2016 11:40
lukass23

ano, mam jej uz cca 5let a naprosto bez problemu. nejsem profesional, ale dost aktivni amater v drevovyrobe a oprav stareho nabytku a zatezuji ji pomerne dost. jiz se mi take staly nejake poruchy, ale vyhodou tohoto stroje je, ze je vsechno sroubovane - zadne lisovani, svarovani apod. takze stroj lze snadno rozebrat popr. vymenit // upravit co treba a pokud by bylo treba casem vyrobit nejaky dil jako ND tak to zvladnou v kazde zamecnicke dilne. asi krome motoru!! uz jej mam krome motoru a hoblovaciho valce cely preloziskovany vc. upravy vuli na nekterych loziskach - byly tam "narvane" tak, ze se vysypaly. vyslovene co citim jako slabsi misto je napinani plocheho remene pro frezku (castecne i pro pilu) - tam jsou dve kladky pouze namontovane na plechovem drzaku coz neni stabilni, byt funkcni.
prepinani funkci je ciste mechanicke presunutim zaberove spojky, zcela jednoduche a spolehlive, jen zasadne prepinat v klidu stroje.
standartne pouzivam pilu, spodni frezku a hoblovku. dlabacku jsem jeste nepouzil - spolecna hridel s hobl.valcem. adaptery jsou pro ruzne prumery stopkovych frez (stroj je pouze na stopkove) - do vretena se upne naprimo 12, a pak je na 8 a 6 stopku. dlabacka obdobne.
v cene jsem mel dva kotouce do pily a dve sady nozu do hoblovky, plus upinky, adaptery, pricne+podelne pravitko, pravitko na frezovani a hromadu ruznych bezpecnostnich prvku. noze do hoblovky jsou OK, kotouce jsem ale kazdy jednou prebrousil a pak vyhodil.
k masine je nutne odsavani - hlavne na pilu a hoblovku//protah. bez nej se jet neda. pouzivam Proma OPM 150 - bohate staci.
pro praci zadne dalsi veci (krome nastroju-frezy) kupovat nemusite - vse je soucasti vc. sverky pro dlabani, voziku, odsavacich nastavcu apod. jedine co je treba je stul pod stroj - postaveny na ponku je vysoko, na podlaze nizko. mam jednoduchy svarenec z jekl a OSB desek. mial

Zase natolik kombinovaný stroj a používaný 5 let - to je při ceně 25 tis. prakticky zázrak, že to ještě běhá a že to má vyměnitelná ložiska. Stačí srovnat s dražší pračkou, která bude po 5 letech mrtvá na nevyměnitelnou, nebo nedostupnou součástku a to je to jednoúčelová bedna na praní.

Ahoj, potřebuji radu ohledně stroje ZI-MUL5, protah, hoblovka i dlabačka jedou normálně, ale po přepnutí na pilku motor běží ze stroje vychází podivné rachtání a kotoučem to nepohne. Po přepnutí na frézu se neděje vůbec nic, už jsem to asi po půl roce se stejnou zavadou reklamoval, ale už nevím, co bylo vadné a papíry od reklamace nemohu nikde najít. Nevíš co by s tím mohlo být. Předem moc děkuju za jakoukoliv radu.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru