Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak na Travin...atd

Ahoj. Rád bych věděl, jak je to s používáním selektivního herbicidu jako je třeba Travin. Chápu, že je to dobrá věc na plevele, kde mám rovnou travní plochu. Ale já mám zahradu tak, že mám v trávníku různé květinové ostrůvky, a po okrajích trávy také rostou květiny a různé užitkové rostliny, a stromy. Není to prostě fotbalové hřiště, ale klasická vesnická zaplevelená trávníková + užitková zahrada.
Jak blízko se mohu s rozsypáváním tohoto přípravku přiblížit ke květinám, abych je s plevelem nezahubil také. V návodu o tom není ani slovo.

Předmět Autor Datum
Je hezké naházet otázky na několik fór, ale co zkusit napřed hledat? Zrovna na zahrada.cz je slušně…
kejki 19.04.2015 17:54
kejki
Jo a posekaná tráva i po kompostování funguje jako vrah některých rostlin, v tomhle je lontrel svině…
kejki 19.04.2015 17:56
kejki
IMHO Travín se na toto vůbec nehodí. Hnojivo si kup zvlášť /ideálně bezchlorové/ a dej, kam potřebu… poslední
Al2 20.04.2015 21:01
Al2

IMHO Travín se na toto vůbec nehodí.

Hnojivo si kup zvlášť /ideálně bezchlorové/ a dej, kam potřebuješ ... a namíchej Bofix. S ním pak postříkat vše dvouděložné, co mi vadí. Vstřebává se listy (ne kořeny a přes půdu), takže lze aplikovat princip "na co douděložného (rozuměj mimo trávu) stříknu, to zhebne". Tak se lze vyhnout jak stromům, tak kytkám apod. Vyjde to levněji a je to účinnější ... sám jsem takto daroval dva 20kg pytle Travinu, neb jsem si kromě jiného spočítal, že mi to vyjde s tím Bofixem levněji (páč Bofix funguje i na staré zaplevelené trávníky, kam jsem to chtěl). Nesmí se ale kupovat v bau bau ale u specialistů, kteří tomu rozumí a baví je to řízené a zodpovědné vraždění flóry :-) ... já osobně už cca 8 let beru od Mercaty v Třebíči přes e-shop s dodávkou do 2 dnů přes Toptrans (řekněme, že se starám o nějakou tu plantážku :-), byl jsem tam párkrát i osobně v tom jejich prvním patře "kulturáku". Některé věci mají až 5 x levněji, než v bau bau (třebas věci na bázi slavného a efektivního vraha glyphosfátu v koncentraci 480g/l, a la US RoundUp) ... fuj, to zní skoro jako reklama, ale ty ženský tam si to zasloužej :-) ...

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru