Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Mravenci v kredenci

Dobrý den vespolek,
předem zdůrazňuji, že nejsem žádný sadista nesnášející zvířátka. Tuto droboť jsem vždycky tak nějak bral. Ale poté, co mi dnes ráno malém odnesly hrneček kafe, došla mi trpělivost.
Proto bych potřeboval doporučit nějaký osvědčený způsob, jak je naprosto a pokud možno trvale zdecimovat. Ať si jsou venku. Ne v prvním patře!
Předem dekuji za každou konstruktivní radu ;-)

Předmět Autor Datum
je to marné, tento boj je predem prohrán, príroda je mocná, jediné co funguje na mravence že je nevi…
Joseph 09.04.2015 12:30
Joseph
Ale tak určitě něco na ně funguje, ne? Už jsem zkoušel takové ty babské rady s užíváním kuchyňských…
Mistr X 09.04.2015 13:06
Mistr X
U bufetů záleží na druhu. Přičemž ten, který ti fungoval už za rok nepotkáš. Jestli to nejsou faraon…
kejki 09.04.2015 14:12
kejki
U nas v panelaku otukali vsechny zname cesticky nejakym poziracim svinstvem a mravenci na par let zm…
gilhad 09.04.2015 15:26
gilhad
řešil jsem tenhle problém loni. A páč máme psa a jednoho synka malýho, tak žena říkala, že nesmím po… poslední
filuna 15.04.2015 09:48
filuna
Zdravim. Taky jsem to tu kdysi resil. Zakoupil jsem take bufet, prvni den mravenci si tam chodily ja…
pospa65 10.04.2015 07:26
pospa65
ešte vystriekať K-othrine od Bayeru celý byt
pp2 12.04.2015 08:54
pp2
a) odstranit potravu, kvůli které mravenci do kredence nebo do domu lezou - cukr, třeba i jen drobeč…
náhodný 12.04.2015 09:59
náhodný
Prvně musíš vědět, jestli jsou to obyčejný mravenci, nebo faraoni. Na faraony platí jen 3 metody: 1.…
dannyk 12.04.2015 10:33
dannyk

je to marné, tento boj je predem prohrán, príroda je mocná, jediné co funguje na mravence že je nevidíš, je, když mravenci najdou jiný, chutnejší, lepší, blíže dostupný zdroj obživy

oni jsou také líni

.... :puff:

U bufetů záleží na druhu. Přičemž ten, který ti fungoval už za rok nepotkáš. Jestli to nejsou faraoni, samosebou. Ale kategorie obyč. skutečně ubývá až mizí na domečky, fortox liquid gel a obejití domu buď se sprejem trvanlivějšího druhu, nebo dříve uvedenými prostředky.

U nas v panelaku otukali vsechny zname cesticky nejakym poziracim svinstvem a mravenci na par let zmizeli, cili tyhle veci (aspon nektere) fungujou. Princip je ten, ze si to mravenci nanosi do hnizda, nakrmi tim i kralovnu a postupne pochcipaji, takze neceken nejake chcuvalce mrtvolek, pokud to zapusobi, tak proste za nejaky cas zadne mravence nepotkas.
Ale ono to taky netrva vecne a casem se najdou dalsi koloniste, kteri uprazdnene misto zase zaplni - takze je to potreba cele zopakovat znovu a tak furt pryc

řešil jsem tenhle problém loni. A páč máme psa a jednoho synka malýho, tak žena říkala, že nesmím použít chemii. Prozkoumal jsem tedy internet (zajímavý je, že s většinou podobným domácích problémů se nakonec člověk vždycky progoogluje na e-mimino :-D) a zkoušel postupně všechny zaručené možnosti:
1) nasypat hřebíček (na cestičky)
2) nasypat skořici
3) nasypat mátu
4) nasypat všechny druhy koření co jsem doma našel
5) umíchat kašičku z medu a kypřícího prášku - možná to chce dát k tomu ještě vlažnou vodu a nějakou vyhřjvanou nádobu, kde by mohli nerušeně kynout ;-)

nic nezabaralo. Takže hurá do drogerie a

1) pastičky (dva druhy, už nevím značky, stojí to hroudu zlata a na pendrek)
2) nějaký sypací lákadlo - další kilo v čoudu a zas nic

Nakonec jsem někde v tescu viděl velký balení Biolitu na mravence ve spreji, poslal jsem rodinku na chalupu a vystříkal co se dalo a je klid. Od tý doby ani jeden, ťuk ťuk.

Takže co se mne týče, alternativa je asi dobrá, když si chce člověk zablbnout a nebo potřebuje udělat dojem na nějakou ekokřepelku, ale na mravence je nejlepší chemickej průmysl.

Zdravim. Taky jsem to tu kdysi resil. Zakoupil jsem take bufet, prvni den mravenci si tam chodily jako chlapi do hospody ale potom jaksi zustal bufet bez povsimnuti, nejaka cast mravencu asi vymrela ale jinak furt tam byly. Nemluve o tom ze po tydnu to asi vycuchlo a ani jeden z novych ulicniku si toho nevsiml. Co mam vyzkousene tak jsou trebas sladke granulky( obarvene na cerveno)trebas od firmy Bayer. 100 % ucinnost. Nejlepe jim to rozsypat po cestickach ale dale od potravy, aby je to zaujalo. Do 2 dnu je cele hnizdo v zadeli! Zrovna jsem to resil minuli tyden, zasvitlo slunko a mravenci se probudily a tradaaaa k nam na obed, tak ho dostali ale v jine forme:-). Jinak nic na ne asi neplati. Jo mozna jako prevence skorice k potravinam.

a) odstranit potravu, kvůli které mravenci do kredence nebo do domu lezou - cukr, třeba i jen drobečky ze špatně uklizené kuchyně, sladký sirup na okraji láhve nebo kolečka od sirupu na ploše kredence, ale pokud lezou do bytu proto, že si tam v suchu dělají mraveniště, tak se používají jiné metody;

b) znepříjemnit jim jejich cestičky, někdo používá zubní pastu Polana nebo další druhy zubních past, někdo používá křídu, někdo pokládá na jejich cestičku silně aromatický hřebíček - kuchyňské koření, ale ten mravenečkové z cestičky odstrkají a lezou dál;

c) někdo se snaží mravence utopit (což je proti přírodě) v mističce se sladkým sirupem, ale mravenečkové se rozestaví po okraji misky a všichni pijí sladkou šťávu a neutopí se. Někdo mívá zkušenost, že v kuchyni nechá nedopité zvětralé pivo, urologický čaj a podobné nezvyklé tekutiny a ráno je najde plné utopených mravenečků, ale příroda je mocná a pokud tam mravenci mají dobré podmínky pro život, tak tam budou i nadále a jsou jinak užiteční tím, že pochytají a sežerou různé jiné škůdce, housenky, apod.

Prvně musíš vědět, jestli jsou to obyčejný mravenci, nebo faraoni.
Na faraony platí jen 3 metody:
1. chemosterilanty, to je žrádlo které sežerou a nanosí i královně, a tu to vysterilizuje, neboli zneplodní a pak po čase vymřou.
2. celou budovu nechat přes zimu vychladnout na dost nízkou teplotu. Nevím přesně kolik stupňů ale nějaká firma co dělá dezinsekci by ti poradila. Faraoni jsou totiž teplomilní a při nízkých teplotách vymřou.
3. univerzální způsob který funguje na všechen hmyz a to plynování kyanovodíkem.
Nic jiného faraony nevyhubí.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru