Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem VARI pila elektrická 2300W

Zdravím, koupil jsem pilu na aukru a neřeže. Jede, maže, točí se, ale jakmile nasadím řetěz ten se netočí. Evidentně nějak prokluzuje řetězka (kolečko pohánějící řetěz). Víte někdo, kde je chyba, případně co mám koupit za díl ? Abych nad tím zbytečně nelaboroval. Na odkazu níže je ta pila v rozsypu. Případně nějaké rady ohledně rozebrání té pily jsou li tam nějaké skryté oříšky. Děkuji.
http://katalognd.vari.cz/nahradni-dily/vyrobky-var i/pily/4329-pila-elektricka-2300w/kategorie-25863/
Změna předmětu, původně: VARI PILA ELEKTRICKÁ 2300W (Kurt)

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Tak jsem pilu rozebral a našel příčinu. Přenos síly na hřídel řetězky jde z pastorku motoru přes ozu…
Kiksfix 30.03.2015 23:48
Kiksfix
Tak jsem řezal a pila řeže luxusně :-) Takže ten postup funguje.
Kiksfix 07.04.2015 00:41
Kiksfix
Diky moc za radu. Mel jsem stejny problem. Pricina je mozna i v tom, ze hridel je v miste kde se do…
Plavec 12.03.2016 16:25
Plavec
JJ, díky, už jsem to taky zjistil. Držel vypínač a jde to :) Teď na pile měním všechna ložiska. To j… poslední
Kiksfix 11.03.2018 22:03
Kiksfix

Tak jsem pilu rozebral a našel příčinu. Přenos síly na hřídel řetězky jde z pastorku motoru přes ozubené kolo jehož "nátrubek" je svírán pružinou (vsunut do pružiny), která drží hřídel pohánějící řetězku. Tato pružina je unavená a tak prokluzuje. Pružinu jsem odmastil, napružil dvěma kleštěmi a na ruku to drží, uvidím při řezání. V každém případě objednám novou. Pružina má zahnutý konec za který se zaklesne kolík ovládaný brzdou čímž se pružina uvolní a pak řetězka s hřídelí prokluzuje. Pružina zde : http://katalognd.vari.cz/nahradni-dily/vyrobky-var i/pily/4329-pila-elektricka-2300w/pruzina/kategori e-25902/ Jinak při rozebírání (půlení) pily POZOR !!! Je tu skutečně oříšek ! Po odšroubování šroubů držících obě poloviny pohromadě, tyto nejdou dát od sebe ! Drží kolíkem zaklesým za ozubené kolo u té pružiny. Neužívat násilí ! Rozevřít s citem obě poloviny zepředu pily (od lišty) na cca 1 cm. Posvítit dovnitř a uvidíte ležet černou plastovou páku opřenou o páku brzdy. Tu je třeba nadzvednout plochým šroubovákem v horní části pily zepředu od lišty, tím se vysune kolík z pružiny a poloviny jdou od sebe. Jinak je tam ještě vypínač, který ovládá páka brzdy. Montáž opačný postup. Třeba to někomu pomůže.

Diky moc za radu. Mel jsem stejny problem. Pricina je mozna i v tom, ze hridel je v miste kde se do ni "zakusuje" pruzina po case ohlodana a je patrny ubytek materialu v tloustce cca 0.5 - 1 mm. Myslel jsem, ze budu muset koupit novou hridelku, ale tvuj postup se znovunapruzenim pruziny zabral skvele a pila zase reze a neprokluzuje. Doufam, ze to vydrzi aspon rok. Jeste jednou diky. Jo a jeste k tomu postupu rozebirani: staci stisknout spousteci tlacitko a ta oska vyjede sama a nemusi se nic nadzedavat plochym sroubovakem a pila se krasne rozpadne na dve pulky. Viz rada od vyrobce na foru ofic. webu Vari.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru