Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Lampový zesilovač

Dobrý den, chtěl bych poradit nějakou literaturu, nebo zkrátka jakýkoli materiál, který se týká zesilovačů, konkrétně elektronkových. Něco kde bych se dozvěděl, jak to vlastně funguje, jaké volit součástky a parametry, zkrátka cokoli, kde se něco takového dozvím ;) Nechci přímo schéma, i když nějaký vzor by se určitě hodil, ale zkrátka něco abych tomu porozumněl. Předem díky, Pepa ;)

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Lampový zesilovač jsem v životě neviděl, viděl jsem pouze elektronkový, nevím co se to vžilo za deme…
antibalda 16.03.2015 18:32
antibalda
No tak oficiálně elektronka, po muzikantsku lampa ;) Ale hlavně že víme o co jde ;) Určitě bych byl…
KutilPepa 16.03.2015 18:38
KutilPepa
Tady: amaro najdeš staré ročníky Amatérského radia a v nich vše možné i nemožné o lampách, jak se u…
czcharlie 16.03.2015 19:14
czcharlie
Lampa vypadá takto : [http://www.ikea.com/cz/cs/images/products/arod-pra covni-lampa-seda__0134378_P…
antibalda 16.03.2015 20:24
antibalda
lamparna-jaroslav-vlach poslední
IkaSGC 05.09.2016 06:58
IkaSGC
Zdravím,náhodně jsem přečetl diskuzi a jelikož stavím opět elektronkové zesilovače,zajímalo by mne,j…
Pospa60 30.09.2015 23:54
Pospa60
Pospa60, 30.09.2015 23:54 Zdravím,náhodně jsem přečetl diskuzi a jelikož stavím opět elektronkové ze… nový
Yarda 03.09.2016 13:28
Yarda

Lampový zesilovač jsem v životě neviděl, viděl jsem pouze elektronkový, nevím co se to vžilo za dementní označení elektronek ...
Mám knihu Lampárna, ale docela dost lidí si na ni stěžuje, ale mě to blbé nepřijde ...
Ještě mě napadá kniha Věrný zvuk, to taky bylo o elektronkách ...
Obě knihy mám v druhém PC v PDF, až dojdu domu, tak pošlu ...

Zdravím,náhodně jsem přečetl diskuzi a jelikož stavím opět elektronkové zesilovače,zajímalo by mne,jak to dopadlo,co jste postavil.V diskuzi jsem se totiž téměř nesetkal s konkrétní radou,návrhem ukázkou.Jen samý odkaz a adresa.Když jsem začínal poznávat co je elektrika,bylo mi 6 let.To jako že bych stavěl zesilovače to ne,ale byl to strejda,který mi ukazoval jak svítí žárovička,v dětství jsem pak o prázdninách jezdil s dědou,byl vesnický opravář televizí,na vojně jsem se seznámil s profesionálním opravářem elektroniky(kamarádíme dodnes je mi 65),to byla škola.Nedovedu si představit,jak se bez zkušeností pustit do složité stavby,elektronkového zesilovače.Stavba vyžaduje nejen měřící přístroje,ale i spustu pomůcek a nářadí,technologií.Jak zesilovač postavit,na plošný spoj(nesnáším),do lišt,volně.S tímto jsem se v diskuzi nesetkal,proto jsem zvědavý jak to dopalo.Nemusíte odpovídat.
S pozdravem Pospa60.

Pospa60, 30.09.2015 23:54 Zdravím,náhodně jsem přečetl diskuzi a jelikož stavím opět elektronkové zesilovače,zajímalo by mne,jak to dopadlo,co jste postavil...

Pokud je to na mne po tom roce, chlubit se se svými výtvory moc nemohu. Po škole jsem nastoupil do elektrokonstrukce v jedné Tesle a nějak se mi přestalo chtít ještě něco bastlit doma. Kromě vývoje za který jsem byl placený (něco z toho se dostalo i do sériové výroby) jsem se mohl chlubit, že jsem jako zlepšovák naučil tenhle displej sm_7202.php česky. Pak jsem naučil česky i nějaké tiskárny a zmermomocnil jsem CP/M a jeden z textových editorů, aby se ta čeština dala využít. A v podniku se to dost rozšířilo, bylo to krátce před nástupem IBM PC co už češtinu uměly bez potřeb nějakého dobastlování.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru