Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Dřevěná stěna

Dobrý den,
Potřeboval bych poradit. Chci vyrobit něco jako je zde. Udělám rám, vyfrézuju tam drážku a daskládám tam palubky. Budu to dělat v rozměru 120 x 200 cm. Budou to dva kusy s tím, že jeden bude na pevno a druhý bude těsně vedle zavěšený na kolejnici a bude posuvný. Bude to celé venku a je možné, že na to při přívalu zaprší.
Moje otázka zní: Bude to křídlo, které bude zavěšené a neukotvené na pevno držet tvar nebo je možné, že se to křídlo zkroutí?
Díky

Předmět Autor Datum
To asi bude záležet na použitém dřevu.
Qikki 15.02.2015 16:17
Qikki
A z jakého by to mělo být, aby se to nezkroutilo?
Miroslav - Brno 15.02.2015 16:32
Miroslav - Brno
Vysušený. Když použiješ borovicu, bude to i odolnější vůči vodě.
Prasak 15.02.2015 17:08
Prasak
natřený nebo nenatřený?
filuna 16.02.2015 12:39
filuna
Dobrý den, dřevo pokud bude venku, Vám bude pracovat. V létě se sesychat na podzim a v zimě bude nab… poslední
danahol 02.03.2015 23:11
danahol

Dobrý den, dřevo pokud bude venku, Vám bude pracovat. V létě se sesychat na podzim a v zimě bude nabývat. Je třeba použít vysušené dřevo, ale před vlastním zhotovením je dobré jej alespoň na 2 týdny umístit do prostředí ve kterém později bude umístěno, aby si tak nasálo vzdušnou vlhkost.Protože pokud bude dřevo vysušené a vy z něj vyrobíte stěnu, kterou umístíte ven nasaje si vzdušnou vlhkost a bude se Vám kroutit a vybortí se.V opačném případě mokré dřevo se seschne. Ten který bude zavěšený na kolejnici by bylo dobré zpevnit slaky ze zadní strany. Nejlepší dřevo pro venkovní použití je borovice, která jak říkají truhláři je mastná, což znamená že nenabírá tolik vlhkost.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru