Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Domácí vodáreň vs. sigma čerpadlo

Dobrý deň!
Na dvore a na polievanie používam studňu plus mám zavedenú tú vodu do letnej kuchyni na umývanie riadu a mám tam pripojenú aj automatickú práčku./Dom a kúpelňa je pripojená na sieť./ Na čerpanie vodu momentálne mám sigma pumpu s darlingom, ale tá pumpa už má cca 10rokov a stále je problém s tesnením na hriadeli a už to neurobí dostačujúci tlak - bol už to aj pre tesnené. Teraz rozmýšľam na to že kúpiť takú istú pumpu a vymeniť to, alebo kúpiť nejakú domácu vodáreň čo už je kompletné aj s darlingom.Voda je dosť vápenatá, tak že bojím od toho že domáci vodáreň by nevydržal dlho. Aké skúsenosti máte s dom. vodreňom a aký typ by bolo najlepšie kúpiť, čo ani drahé nebolo ale by mal nejakú kvalitu. Poznámka: výmena sigma pumpu by mi vyšlo cca 130euro.Za poradu vopred ďakujem. S pozdravom.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
My jsme měli klasickou, odborníkama doporučenou vodárnu CALPEDA. Byl jsem 3 roky otrokem této vodárn…
Honza - Brno 06.02.2015 12:30
Honza - Brno
je tam membrána, dělící nádobu na dva oddíly...takže něco jako vak tam je.. Jsou vybaveny vložkou z…
paul 06.02.2015 12:44
paul
Dobrý den,ještě dodatek pro tazatele.Pokud by jste se rozhodl pro výměnu vnitřních částí,jak zde byl… poslední
Lubomír 06.02.2015 14:03
Lubomír

My jsme měli klasickou, odborníkama doporučenou vodárnu CALPEDA. Byl jsem 3 roky otrokem této vodárny. Těch peněz, co jsme do ní navráželi jenom co se týká vaků je fakt kufr.
Začal jsem šmejdit po netu a narazil jsem na toto. Hned beru do ruky telefon a volám. Po domluvě kupuji.
Můžu potvrdit, že 2 rok o vodárně vůbec nevím. Pokud někdo má problémy s vaky, neváhejte a vyzkoušejte to. Je to plněné dusíkem a žádný vak tam není.

Nakonec chci ještě zmínit, že nejsem žádný prodejce ani jeho známý.

je tam membrána, dělící nádobu na dva oddíly...takže něco jako vak tam je..

Jsou vybaveny vložkou ze zdravotně nezávadného polypropylenu a butylovou membránou vysoké kvality.
Membrána dělí tlakovou nádobu na dvě části. Do jedné části je čerpadlem čerpána voda, ve druhé části je nádoba natlakována dusíkem (narozdíl od tlakových nádob s výměnným pryžovým vakem, které jsou plněny vzduchem). Od výrobce je tlak v nádobě nastaven na 1,9 bar, což vyhovuje nejpoužívanějším tlakovým spínačům 2-3,5 bar.

Dobrý den,ještě dodatek pro tazatele.Pokud by jste se rozhodl pro výměnu vnitřních částí,jak zde bylo doporučeno,tak bez přetočení dílů čerpadla na soustruhu jen vyhodíte peníze,je to podobné,jako by jste do zadřeného motoru a vydřeného válce dal nový píst a kroužky,prostě bez výbrusu-osoustružení to nebude správně fungovat,jsou tam mezery a rýhy,které nedovolí čerpadlu podat správný výkon.:-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru