Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Snímání pohybu očních víček

Zdravíčko,

mám prosbu.., chci dělat takový menší výzkum spánku, jednotlivých fází spánku atd. Za tím účelem bych potřeboval snímat pohyb očí ve spánku, respektive pohyb víček a zaznamenávat to někam do PC.. Pohyb očí se dá snímat pomocí velice citlivých detektorů elektromagnetického pole, které při pohybu oka vzniká.. (to je mimo moje možnosti a podobné přístroje jsou drahé.., něco jako EEG)
Možnost, která mě napadla je snímat pohyb víček něčím jako je snímač v optické myši. Použila by se vysílací IR dioda (aby to člověku nesvítilo do oči ve viditelném spektru) přes nějaký hranol osvětlující víčko a snímání CCD snímačem z optické myši (což vůbec netušim jak funguje a jestli se to dá nějak znásilnit), celé by se to umístilo na takovou nějakou masku přes oči. Dotaz zní, jestli je něco takového reálné zkonstruovat, dále pak (a to je dost zásadní) - jestli ta IR dioda při běžném výkonu tak blízko oka i přes víčko nemůže oko poškozovat (ani trochu málo!) a poslední dotaz, jestli by se na to nedalo jít z nějakého úplně jiného a lepšího konce...?
Díky moc, Láďa

Předmět Autor Datum
Šlo by to vzít z úplně jiného konce KLIK ;-)
Wolve 26.01.2015 23:06
Wolve
děkuji za odkaz, ale jestli tomu mám rozumět tak, že vše je už objevené a co není, se bude přednášet…
Ladaxxt 27.01.2015 00:26
Ladaxxt
EEG je peklo na zemi, signaly jsou radove mikrovolty. To se doma jednodusse postavit neda. Ale EMG j… poslední
bahno 27.01.2015 09:59
bahno

děkuji za odkaz, ale jestli tomu mám rozumět tak, že vše je už objevené a co není, se bude přednášet na kongresu.., tak to mně moc nepomohlo...
Chci ověřit určitou hypotézu, k čemuž nepotřebuju kongres, ale amatérskými prostředky rozpoznat REM fázi spánku.. Nevlastním EOG ani EEG a vypadá to, že ani nikdy vlastnit nebudu.. V podstatě mi jde primárně o to, jestli jsou běžné UV nebo IR diody fungující například v dálkových ovládáních nebezpečné při stálé expozici zblízka pro oko, když oko ani v těchto vlnových délkách záření není schopné registrovat...
Děkuji moc za případné informace...
Láďa

EEG je peklo na zemi, signaly jsou radove mikrovolty. To se doma jednodusse postavit neda. Ale EMG jsou jednotky milivoltu - coz je docela sranda, na to postaci beznej nf predzesilovac a zvukova karta(mozna bude nutny preklemovat vstupni kondenzatory). A pak uz to jenom usoftit.
EDIT: UV bych neprovozoval, to se nebude libit ani kuzi. IR bude v tehle vykonech v pohode. Ostatne nektery pulzni oxymetry ho vyuzivaji.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru