Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Pronájem provizorního zastřešení stavby - cena?

Zdravím,

protože mě čeká rekonstrukce střechy, při které bohužel dům bude muset zůstat několik týdnů otevřený (zdící a betonovací práce na několika úrovních), přemýšlím, jak ho zajistit před počasím. Původně jsem chtěl vystavět z trubkového lešení provizorní střechu nad tu stávající, ale nejsem si jistý jeho stabilitou. Napadlo mě se tedy poohlédnout po hotových produktech, vypadá to celkem dobře, ale nikde jsem neobjevil ani náznak ceny. Nechci totiž při rekonstrukci za 300-400 tisíc dát dalších sto za zastřešení, to je proste nesmysl. Půdorys je zhruba 8x10 metrů. Nemá někdo hrubý přehled o cenách? Mám pocit, že půjčovné tady u těch užitečných vychytávek je nastaveno na developerské bytové projekty za desítky milionů, kde se nějaký ten stotisíc ztratí a soukromý majitel, pokud není milionář má prostě smůlu.

Předmět Autor Datum
Nedokážu si představit jaké zdící a betonovací práce budete provádět aby musel být baráček 8x10m něk…
Fortys 21.01.2015 08:52
Fortys
Toho se také bojím, právě proto se ptám. Pro rekonstrukci se musí otevřít celý dům od střechy až po…
JR_Ewing 21.01.2015 09:54
JR_Ewing
Jestli jsem to dobře pochopil tak stropy jdou také dolů?
Fortys 22.01.2015 15:50
Fortys
Fuj! Jak to tak JRe čtu, nebylo by lepší začít stavět nanovo na druhém konci parcely? Taky jsme reko…
Jack 23.01.2015 08:46
Jack
Ale, sice to zni hruzostrasne, ale ja jsem za ten domek rád. V centru historického města, ale ne pří…
JR_Ewing 23.01.2015 09:30
JR_Ewing
Jestli půjdou dolů i stropy a tedy se žádná část domu nebude obývat tak pak nerozumí té hysterii, že…
Fortys 23.01.2015 13:10
Fortys
Dům rekonstruuji po kouskách, částečně se v něm i bydlí a místnostni pod klenbami už mám hotové. Rad… poslední
JR_Ewing 23.01.2015 13:12
JR_Ewing

Nedokážu si představit jaké zdící a betonovací práce budete provádět aby musel být baráček 8x10m několik týdnů otevřený. Osobně jsem dělal novou střechu na třech objektech a vždycky jsem si vystačil se starou prý vagónovou plachtou. A to se přízemí těchto staveb muselo užívat. Provizorní střecha na trubkovém lešení není podle mě dobrý nápad. Bude to drahé, pracné a jestli do toho foukne větřík. tak by to proti Vaší vůli mohlo být přemístěno k sousedům. Toho bych se bál.

Toho se také bojím, právě proto se ptám. Pro rekonstrukci se musí otevřít celý dům od střechy až po stropy pod střechou, dům bude totálně otevřený. Část domu je zděná z nepálených cihel, takže by voda mohla vážně poškodit statiku. Nejprve se musí celá střecha odstanit, potom vybudovat (vybourat a vybetonovat) lůžka pro trámy (podlaha půdy, vazné trámy na krov), vybourat prostor pro věnec, po osazení trámů se nad nimi musí sestavit drátování a vybetonovat věnec (teď tam žádný není) a až na to se dá stavět krov.

Ale, sice to zni hruzostrasne, ale ja jsem za ten domek rád. V centru historického města, ale ne přímo v památkové zóně (v ochraném pásmu), takže ne tak sešněrované památkáři. Ty nepálené cihly jsou jen ve vnitřních stěnách a klenbách (proto tam nesmí zatéct), nosné zdi a klenby jsou kamenné. Tou rekonstrukcí střechy dojde ke zobytnění podkroví, získá se tím (bez zvyšování domu) dobře 60cm výšky navíc. Je to řadovka, sice krajní, ale stavba jinde, než na původním místě by asi neprošla :-D.

Mezitím jsem si zjišťoval ceny a pronájem provizorní střechy na měsíc by mě vyšel na 20-30 tisíc, což není tak špané. Mnou původně plánovaná provizorní střechy by vyšla zhruba na polovinu.

Jestli půjdou dolů i stropy a tedy se žádná část domu nebude obývat tak pak nerozumí té hysterii, že by snad někam zateklo. Části které mají být ochráněny proti vodě se zakryjí plachtou a je to.

Ty nepálené cihly jsou jen ve vnitřních stěnách a klenbách

. Jestli chcete dělat stan nad barákem kvůli pár příčkám z bačkor tak to fakt nechápu. Bačkory v klenbách jsem ještě neviděl. To musela být snad nějaká pastouška, ne?

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru