Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Krbová kamna - značka

No já vybírám popel cca asi jednou za tyden nebo za čtrnáct dní. Normálně lopatkou do kyblíka . Kamna jsou studená . Když si dáte pozor , tak neneděláte bordel .Tím že je to bezroštové topeniště , tak drží dlouho žhavé . Je tam dost rozdíl v topení oproti tomu když máte rošt. Je to spíše loudavý ohen.

Jinak litina když ji přetopíte , tak se deformuje. Litinová kamna jsou skládačka z mnoha dílu . A jestliže se zkroutí , tak ztratíte vzduchotěsnost a kamna se nedají moc regulovat.
Proto jsem doporučoval dát teploměr na plotnu a držet to na maximálce cca 350°c. Obyčejné litináky takovou teplotu moc často nemají . Ale cb má mezi pláty izolaci a i na deflektor se dává izolace a tuto teplotu mohou mít a máte přivřené ovládání na minimum . Pak kamínka hoří pomalu , ale na vysokou teplotu ,kdy se spaluje dřevoplyn . A zároven do komína jde málo tepla - dlouhá doba hoření. Přetopená kamna poznáte tak že černá barva je spálená - bílé fleky.
http://www.dumachalupa.cz/forum/krbova-kamna/kanan dska-krbova-kamna-108683-32-134-221-5910/
Tady jsou třeba dobrá kamna na větší prostor cca 80-120m2(záleží podle tep ztrát)
http://krbova-kamna.heureka.cz/pacific-energy-true -north/recenze/
Jednoduchá masivní kamna (plechy cca 5mm a plotna 8-10mm) . Nebojte se toho vykonu , američani neznají nominální vykon a podobná kamna se zhruba stejnou velikostí topeniště jsou jotuly f 400 (asi 7kw)

Tady kuchá jotulky a mezi stěnami je vidět nějaká izolace (asi vata)
https://www.youtube.com/watch?v=HkMgm5145vI

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny