Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Krbová kamna - značka

Doma jsem si před 10 lety instaloval Jotul 250. Jsem nadmíru spokojen.
http://krbova-kamna.heureka.cz/jotul-f-250-cb/ Jen je už jotul nevyrábí, ale dají se ještě sehnat. Náhradní díly výrobce garantuje ještě min 10 let.
Osobně bych jiná kamna než s dvojím spalováním (terciálním) vůbec nekupoval. Značně šetří palivo a i spalinové cesty se o dost méně zanášejí. Externí přívod vzduchu musí být. Vyřešil jsem to rourou o průměru 100 mm, která je umístěna za kamny a její druhý konec je vyveden v meziprostoru střechy, aby nebyl nasáván přímo studený vzduch z venku. Hlavně přívod musíte udělat, když máte plastová okna. Známý tento přívod vzduchu neudělal a když topí, tak nemůže pustit digestoř. Jelikož mu potom zhasínají kamna, protože si kamna normálně digestoří berou vzduch.
Kdybych vybíral kamna, tak jedině vyzkoušenou zajetou značku s garancí dodání případných náhradních dílů. Litinové a s dvojím spalováním. To je ale jen můj názor.
Ještě se tady dříve probíralo, že u určité značky kamen po čase začne zapáchat jejich nátěr. Značku si nepamatuji, ale na poradně se to dá dohledat.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny