Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Jak chemicky upevnit šroub ve zdi?

Dobrý den. Potřeboval bych upevnit 8 šroubů - tyč - M8 ( délka 10cm ve zdi ) ve staré zdi, tak aby šrouby-tyče - byly v konečné fázi 1,5cm nad zdí. Zeď není určitě plná, protože asi metr od plánovaných šroubů se kdysi upevňovaly dva šrouby ( drží objímku pro šňůry na prádlo nad vanou ) a byl problém s upevněním šroubů do zdi. Tenkrát se to nějak vyplňovalo ve zdi - duté - kolem šroubů složitě betonem + hmoždinka se pak vsunula do měkkého betonu. Šrouby + objímka v podstatě nic nedrží, pouze šňůru na prádlo.

Nyní ale potřebuji na těch 8 šroubů přidělat madlo u vany, tak potřebuji, aby ty šrouby snesly dost velkou zátěž ( kolem 150 kg ) na madlo. Na ty šrouby příjde nasunout +přidělat matkama madlo - dlouhé 52 cm.

Vím, že existuje něco jako chemické kotvení do dutých cihel. Jenomže jsem na to koukal a jsou v balení k tomu dvě sítka, ale já mám šroubů 8. Jedno sítko je na jeden šroub. Jenomže předpokládám, že já budu mít ve zdi větší otvor - než velikost síťky , až budu vrtat díru. Potřeboval bych něco, co bych nastříkal do většího otvoru ve zdi , nějak by to nabylo a vyplnilo ten prostor ( tlaky by nevadily ), vložil bych do té hmoty tyče bez hmoždinek a po vytvrdnutí bych na ty šrouby přidělal madlo.

Existuje něco takového ? Děkuji.

Předmět Autor Datum
Zkus se podívat na PATTEX CF 900. Je určený nejen na horší (duté) zdivo ale i do vlhka.
Ara 04.01.2015 13:03
Ara
Děkuji za typ.
j.hraba 04.01.2015 14:16
j.hraba
Tie sitka sa dajú kúpiť na kusy.Vyvrtaš všetky diery,pripravíš si sitka,narezané tyče.Do diery dáš t…
Slavco31 04.01.2015 13:04
Slavco31
Díky za praktické rady. poslední
j.hraba 04.01.2015 14:16
j.hraba

Tie sitka sa dajú kúpiť na kusy.Vyvrtaš všetky diery,pripravíš si sitka,narezané tyče.Do diery dáš trochu chemickej kotvy,vložíš sitko,vyplníš ho chemickou kotvou,nie do plná a strčíš tam tu tyč.Mne to takto drží v doma pálenej tehle murovanej na hlinu radiátor,no do sitiek som už dal nastavenú konzolu na radiátory.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru