Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Špatně položené odpady v základové desce.

Zdravím všechny zde diskutující.

Stavíme nový domek.Přízemní bungalov.Abych to upřesnil, jsme s partnerkou docela pracovně vytížení (jezdím kamionem a přítelkyně pracuje v marketu), proto jsme zvolili stavbu stavaři.
Nebudu tady chodit kolem horké kaše.Prostě udělali základovou desku, střechu, namontovali okna a začali dělat příčky.No a u těch příček jsem zjistil, že se trochu sekli s odpady v koupelně, a to odpadem z vany a z wc.Zasahují asi o 60 cm do vedlejšího pokoje.Prostě to netrefili.

No zatím je jen deska bez podlah, která má být na výšku 24 cm (18 cm izolace, 5 cm betonová mazanina a 1 cm dlažba.
Na tvrzení stavebníka, že se to do podlahy schová a dají se tam dvě kolena.To ale odmítám, protože mám obavu z pozdějšího možného ucpávání.
Tak mi navrhnul, že se do základové desky provede řez a potrubí se skrátí a vyvede ve správném místě.To se mi také moc nelíbí, řezat otvor v desce.
Než se začnu se stavebníkem hádat a posílat ho do určitých míst a začít nekonečný proces reklamací, chtěl bych vědět, co byste navrhnuli jako momentálně nejlepší řešení.Dotvořit odpadníma trubkama v budoucí podlaze pomocí kolen odpady z vany a wc a nebo vyřezat do desky otvor a potrubí zkrátit?.Potrubí je jen položeno o těch 60 cm dál, než být mělo.
Mám obavu z narušení statiky domu, z toho že by deska mohla nějak prasknout či podobně.

Deska je tloušťky 20 cm z betonu 16/20.

Poznámky typu, jestli jsem si toho nevšimnul nechci.prostě jsme zadali práci stavebníkovi.

Díky za rady.S pozdravem Tomáš

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny