Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Piecka na etanol ?

Nazdar,
Rozmyslam akym sposobom vyhrievat chatu na zahrade. Drevom a inym tuhym palivom nemozem tak pokukavam po niecom na lieh. Teda, elektrinu tam mam, ale to vyjde asi najdrahsie. Preto rozmyslam, ci nie je nieco napriklad na denaturovany lieh, alebo nieco podobne. Pri horeni etanolu by nemali vznikat ziadne skodliviny, cize teoreticky by to slo na chate pouzit. Ma s tym niekto skusenosti ?
Dakujem.

Předmět Autor Datum
Nemyslím si, že by spalování lihu bylo ekonomičtější, než elektrické vytápění - nemluvě o tom, že u…
Kurt 26.12.2014 18:26
Kurt
Nie ? To potom nema asi zmysel riesit. Skusim pozret este do tabuliek aka je vyhrevnost liehu a podl…
Matfej 26.12.2014 18:36
Matfej
No, tak som to preratal, a na moje velke prekvapenie veru etanol vychadza drahsie ako elektrina. Nie…
Matfej 26.12.2014 18:54
Matfej
Díval jsem se na to zběžně a co se mi podařilo najít, vychází topení etanolem o cca 30% dráž, než el…
Kurt 26.12.2014 18:55
Kurt
Suhlasim, tiez mi to tak priblizne vyslo. Prekvapilo ma to, ratal som s tym ze elektrina bude drahsi…
Matfej 26.12.2014 18:56
Matfej
A,to by bylo tak těžké udělat si komínek.... Předpokládám že to je nízká stavba, lze udělat z cihel…
Petr M. 26.12.2014 20:00
Petr M.
No, budem musiet nad tym pouvazovat.
Matfej 26.12.2014 20:20
Matfej
Popřemýšlejte ale s těmi "petrami" chybu neuděláte,vím to, topím v nich jsou levné umí všechna paliv…
Petr M. 26.12.2014 20:30
Petr M.
Navíc, já doma když v petruškách zatopím hodím na plotnu konvičku s vodou na kafe čaj, zkrátka pohod…
Petr M. 26.12.2014 20:46
Petr M.
piecka + vonkajší komín minimum búrania lacné palivo poslední
mj 29.12.2014 21:09
mj

No, tak som to preratal, a na moje velke prekvapenie veru etanol vychadza drahsie ako elektrina. Nie o vela, ale trocha hej. Ceny som bral take priemerne co som nasiel v eshopoch.
Takze tadialto cesta nevedie, hm
VEdeli by ste teda poradit este nejaku alternativu k elektrike, ale nemam komin, to je ten problem. Vychadzal by napriklad lacnejsie plyn ? Ale tam je zas problem s prenajmom flase, plnenim atd., cize to asi skor nie.

A,to by bylo tak těžké udělat si komínek.... Předpokládám že to je nízká stavba, lze udělat z cihel (klasicky stačil by bez vložky) nebo koupit pár metrů stavebnice, nevyšlo by to draze,vykopat a vylít základ betonem ,nebo koupit pár metrů nerez komína,napojit petry pár polínek a tepla na rozdávání za pár korun, když se naplní hn. uhlím a nechají odhořívat shora, budou bez obsluhy a kouře hřát dle nastavení 12 i víc hodin sama,žádný problém, jen ten komínek :-)

Popřemýšlejte ale s těmi "petrami" chybu neuděláte,vím to, topím v nich jsou levné umí všechna paliva, (každé jiným způsobem) když se topí dobře z komína z 90% není nic vidět, vždycky budete mít odpadové haluze atd., je-li prostor menší dvě polínka a je vystaráno ale minimálně doporučuji tento typ: http://krbova-kamna.heureka.cz/thorma-kerpen-2u4p/
dají se sehnat i levněji a pokud chcete i pohled na oheň existují i petry prosklené, je-li vytápěný prostor větší pak jsou i 7 a 8 kw verze (i prosklené)Kamínka jsou totiž určitá nezávislost.

Navíc, já doma když v petruškách zatopím hodím na plotnu konvičku s vodou na kafe čaj, zkrátka pohoda, tu atmosféru co dají kamínka, to není jen "fyzikální teplo" to je teplo domova, ovšem pochopitelně máte-li komín pak si tam můžete zapojit cokoliv co bude mít menší nebo s komínem shodný průměr odtahového hrdla, tzn. sporák, brutar nebo jiná kamna dle potřeby.:-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru