Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem impregnace plotu

dobrý den, jakou by jste doporučili impregnaci dřevěného plotu? Jedná se o nové dřev, smrkové plotovky, 2 roky sušené. Vrchní nátěr by měla být lazura Bondex. Koukal jsem na Lignofix Stabil... je relativně levný a dle mého by vyhovoval. Nebo má někdo s nějakým jiným prostředkem dobré zkušenosti? Když spočítám plochu, tak je to cca na 70m2 plotu. Předem děkuji

Předmět Autor Datum
My jsme natírali plot Herbolem, je sice trochu dražší, ale je to barva k nezaplacení. Pod něj se dáv…
antibalda 17.12.2014 20:57
antibalda
Na plot je dobré použít slabovrstvou lazuru (né žádnou tlustou kejdu), aby se to neloupalo. Herbol m… poslední
Kamil81 11.07.2015 13:49
Kamil81

My jsme natírali plot Herbolem, je sice trochu dražší, ale je to barva k nezaplacení. Pod něj se dává spejšn impregnace, taková čirá vodička. Nevím, jestli to bude samotný k něčemu, ale pokud to chcete mít na delší dobu, tak tu impregnaci a na to Herbol.

EDIT: Plot beru jako něco co bude vidět, takže podle toho aby to i vypadalo. Jinak, pokud je to jedno tak si to můžete namořit i tím Lignofixem nebo Bochemitem.

Na plot je dobré použít slabovrstvou lazuru (né žádnou tlustou kejdu), aby se to neloupalo. Herbol máme na pergole 4 roky a drží jak přibitý. Protože je ta pergola ze smrku, tak jsme dali jednu vrstvu impregnace proti plísním od Herbolu a pak 3 x lazuru Offenporig Herbol. Na plotu máme HK Lasuru od Remmersu, protože má impregnaci už v sobě a je levnější. Drží taky, ale ten Herbol má hezčí vzhled.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru