Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Šroubováky a kleště elektro

Dobrý den, potřeboval bych poradit, zda zvolit elektrikářské šroubováky značky Narex řady E line či šroubováky Wera Kraftform Classic. Šroubováky budou určené do domácnosti na nouzové opravy v elektroinstalaci, žádná profesionální práce, ale na nekvalitní nářadí jsem háklivý, takže klidně dám i více peněz, jen aby to vydrželo a bylo bezpečné. Obě řady šroubováků by měly být kusově kontrolované a navíc Wera splňuje i certifikát VDE.

Základní znalosti elektroinstalací a elektro předpisů dle vyhlášky 50 ovládám, nicméně se tím neživím. Když něco opravuji, tak samozřejmě pracuji bez napětí a kontroluji přítomnost zkoušečkou, kde je třeba, tak přizvu známého elektrikáře s platnými zkouškami.

Je tady nějaký elektrikář, který by doporučil vhodné šroubováky, případně i kleště? Staré Narexy elektro a kleště už dosluhují.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Líp se mi v ruce držely ty Wera, tyto od Narexu mi přišly takový tvrdý, hranatý. Teď jde o cenu - na…
Prasak 07.12.2014 14:16
Prasak
mám za to že vedete žabomyší válku.Holt se někdy zlomí a nebo ohne.Zase bych to nehrotil.To že je zn…
dabac 07.12.2014 17:26
dabac
Zdravím, tak pěkně se tady rozjela diskuze nad kvalitou šroubováků.:-) No budu se muset asi podívat…
trtr 07.12.2014 19:16
trtr
Knipex.
Prasak 07.12.2014 19:29
Prasak
Díky, ale něco jiného by nebylo? Vím, že toto je špička. poslední
trtr 07.12.2014 21:32
trtr

Líp se mi v ruce držely ty Wera, tyto od Narexu mi přišly takový tvrdý, hranatý. Teď jde o cenu - na občasný použití i ten Narex vyhoví na 100%.
Nejraději mám však šroubováky Bahco
http://www.tme.eu/cz/details/sa.be9881s/izolovane- sroubovaky-a-sady/bahco/be-9881s/?brutto=cz&gclid= CI3GgI-CtMICFcrKtAodYjgAoA
a Wiha, ty ještě raději:
http://pandatron.cz/?3812&ziskejte_sadu_spickovych _sroubovaku_s_vanocnim_darkem

Zdravím, tak pěkně se tady rozjela diskuze nad kvalitou šroubováků.:-) No budu se muset asi podívat osobně a dle vzhledu vybrat. Jinak mám obyč šroubovák Narex sroubovak-pozidriv-8015 a to vážně nezmar a je velice kvalitní. Spíše vymete hlavu šroubu, než by se jakkoli poškodil. Doufám, že v podobném duchu jsou všechny řady Narex.

Nějaký tip na kleště elektro nikdo nemá? Chtěl bych kombinačky, štípačky a dlouhá a zahnuté rádiovky. Díval jsem na na značku festa a nevypadají nejhůře. Nejvíce mě zajímá elektrická odolnost.
http://www.raj-pro-kutily.cz/289-thickbox_default/ kleste-vde-ockove-160mm-festa.jpg

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru