Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Výroba vína z extraktu

Dobrý den,
Předem bych chtěl zmínit, že nejsem ani majitel, ani příbuzný e-shopu, který zde bohužel musím zmínit kvůli dané věci. Narazil jsem na toto. Nemáte s tím někdo zkušenost? Dá se s tím udělat dobré víno, nebo bude výsledek spíš patok? Nikdy jsem nic podobného neviděl.
Díky všem za rady a zkušenosti.

Předmět Autor Datum
My dříve narození pamatujeme, jak se dělávalo "víno" skoro z jakéhokoli ovoce, dokonce i z rýže jsme…
czcharlie 03.12.2014 14:25
czcharlie
S vinem z extraktu zkusenosti nemam, s pivem z extraktu jo. Pivo z extraktu neni uplne spatny, ale z…
bahno 03.12.2014 17:06
bahno
Já to v každým případě zkusím. Je mi akorád divné, že v tom návodu není nic o přidání cukru.
Lojza 007 03.12.2014 19:17
Lojza 007
tak je tam 5l zahustenyho mostu, to by mohlo mit cukru dost samo o sobe. Do piva se dava, ale toho j…
bahno 03.12.2014 23:48
bahno
Dát skoro 40Kč za litr něčeho takového? :-? Ve filmu o ztraceném vojínovi Čonkinovi pálili kořalku…
L-Core 04.12.2014 06:44
L-Core
Koralka je uplne jina liga, to davam uplne stranou. 40Kc/litr je docela malo na vino, v tyhle cenovy… poslední
bahno 04.12.2014 09:21
bahno

My dříve narození pamatujeme, jak se dělávalo "víno" skoro z jakéhokoli ovoce, dokonce i z rýže jsme dělávali "Cinzano" (s přidáním několika druhů koření - předpis bych asi ještě doma vyhrabal). Víno jsme tomu říkali, protože postup byl podobný výrobě normálního vína a lepší název asi nikdo nevymyslel. Bylo "to" docela chutné (zvlášť kombinace červený a černý rybíz s vinnými kvasinkami Burgundské perlivé). Ale srovnávat to s vínem není myslím úplně fér. Je to ovocný nápoj s alkoholem, může to být i docela dobré, ale víno to prostě není. Pokud ty prodávané sady obsahují opravdu vinný mošt bude to samozřejmě vínu bližší, ale kvalitní víno se takto prostě nedělá.

S vinem z extraktu zkusenosti nemam, s pivem z extraktu jo. Pivo z extraktu neni uplne spatny, ale zase to neni zazrak. Lepsi nez prumyslovy 9% sragory, horsi nez vetsina malejch pivovaru. Pokud by vino z extraktu probihalo podobne, tak to budou lahvinky kolem 60-80Kc.
Doma bych se spis venoval tomu pivu nebo ovocnym/bylinym vinum eventualne cideru(pristi rok). Da se vyrobit docela dost dobrejch veci, receptu po svete beha spousta.

tak je tam 5l zahustenyho mostu, to by mohlo mit cukru dost samo o sobe. Do piva se dava, ale toho je 1.7l koncentratu na stejny mnozstvi produktu.
A pokud uz cukr pridavat, tak glukozu nebo fruktozu. Nebo aspon invert, ale s nim tam padne i citronovka a tu bych tam radsi nemel.
Vesele experimentovani a dej vedet, co a jak.

Koralka je uplne jina liga, to davam uplne stranou.
40Kc/litr je docela malo na vino, v tyhle cenovy relaci jsou uz jenom nejlevnejsi krabicaky. A pokud je ten most kvalitni, verim ze ty se trumfnout daji.

Tyhle sady odpovidaji vyrobci - ne nahodou to vyrabi svedove, kde jsou na alkohol pekelny dane a jeho dostupnost vyrazne limitovana. Tam verim, ze je to hit prvni tridy. To samy to muze bejt perfektni vec pri delsich cestach do nejakejch muslimskejch zemi - most je nealko, takze pres hranice projde a mas to. V neposledni rade by to mohlo byt zajimavy pro neplnolety v zemich, kde jsou trochu jiny podminky nez u nas.
EDIT pro predstavu: ve svedsku je spotrebni dan na vino 22.08 SEK/litr, coz je 66Kc. Navic v kramu(statnim, malokde a brzo zavirajicim) prodejny az od 20 let.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru