Předmět Autor Datum
prevody a "črevá " z umelej hmoty,čo od toho čakáš okrem nízkej ceny ? pozri radšej niečo od makita,…
audax 20.11.2014 22:01
audax
Dekry bych nebral. Je to opravdu jen hobby nářadí, tedy jednou za týden vyvrtat dírku jináč radši ne…
IkaSGC 21.11.2014 07:36
IkaSGC
Hobby sroubovacek jsem mel kybl, noname i zrovna aktualne BD. Vsechny umreli na baterky, nikdy zadna…
bahno 21.11.2014 09:36
bahno
Zkušenost Mám odešly v převodovce planetová oz.kolečka jsou z um. hmoty.Fakt ale je že jsem ji dával…
dabac 21.11.2014 12:03
dabac
ja mam BD akuvrtacku uz asi 7 - 8 let, tu nejobycejnejsi neco jako EPC14CA (to jsem vzal podle obraz…
filuna 21.11.2014 13:10
filuna
Já to píšu proto protože jsem dělal chvíli v ofiko servisu BD. Dost často se tam objevují i nové ani… poslední
IkaSGC 21.11.2014 20:12
IkaSGC

prevody a "črevá " z umelej hmoty,čo od toho čakáš okrem nízkej ceny ? pozri radšej niečo od makita,deWalt,metabo,stanley,bosch a spol,aj medzi nimi sa dajú nájsť cenovio prijatelné veci,čo niečo vydržia a vnútornosti budú mať kovové.....

Hobby sroubovacek jsem mel kybl, noname i zrovna aktualne BD. Vsechny umreli na baterky, nikdy zadna na prevody. A kdyz mi vrtacka umrela, zkousel jsem s nima ruzny veci, nektery dost daleko za jejich urcenym vyuziti - jako treba pomocnej motorek na kolo, koleso na malou lodicku, nejmenovana hracka pro dospely, michadlo ke kotli... Vzdycky vsechno v pohode ustali. Fakt nevim, co bych musel se sroubovackou delat, aby odesla mechanicky. Ma nekdo osobni zkusenost s mechanicky znicenou sroubovackou?(pripad upadla mi z leseni v 10. patre nepocitam)

Zkušenost Mám odešly v převodovce planetová oz.kolečka jsou z um. hmoty.Fakt ale je že jsem ji dával pohulit.Potom jsem koupil Ferm a tam po půl roce se poroučely baterky.Co je ale zajímavé že z té původní Einhelky je aku stále v dobé kondici i když rok výroby je okolo roku 1996.Je to 14V ale já to používám v tom Fermu který má 18V a evidentně to nevadí jak té baterii tak tomu Fermu.No ale abych měl doma rezervu tak jsem koupil v Lidlu Parkside a na doma dopbrý.Mám za to že je úplně jedno která hoby značka se koupí.Vyjde to na stejně.

ja mam BD akuvrtacku uz asi 7 - 8 let, tu nejobycejnejsi neco jako EPC14CA (to jsem vzal podle obrazku, ze je ji podobna, presny typovy oznaceni neznam). Je to asi nejpouzivanejsi nastroj u me v dilne vubec a nikdy jsem s nim nemel nejmensi problem, jen uz samozrejme ponekud odchazi kapacita baterek. Ale mam dve a obcas taky musim odpocivat, no ne? Parkat mi to nekam spadlo a nasrouboval a navrtal jsem se s tim celkem dost a furt to jede. Na profi praci to urcite neni, ale na takovy to "domaci vrtanicko a sroubovanicko" bych se toho osobne nebal, i kdyz ten konkretni uvedenej vyrobek neznam

Já to píšu proto protože jsem dělal chvíli v ofiko servisu BD. Dost často se tam objevují i nové ani né 2 dny používané vrtačky které se rozsypou. U těch nižších tříd BD nejčastěji odchází příklep (málo kdy se to na reklamaci opraví, věčinou napíšou jen papír že se s ní zacházelo nepatřičně). U těch lepších odchází hlavně jemná mechanika (pneu. kladiva). U brusek (friček) odchází velmi často motor/stator (v servisu je na dením pořádku několik takových brusek) a to jen proto že to má slabé chlazení a jakmile někdo brousí a nedá tomu přestávku každých 5min tak se to zapeče do sebe a zhoří (v servisu se záruka neuzná, opraví se jen pokud zákazník zacáluje).

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru