Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Vzlínající voda na podlaze koupelny?

Dobrý den, prosím zkušené o radu. Po půlroční rekonstrukci starého domku jsme se na začátku října nastěhovali. Koupelna fungovala v poho a najednou začala voda prolínat ve spáře mezi stěnou a podlahou, dá se říci pod novým bojlerem. Dnes ráno byla také malá louže vody před záchodem, takže voda prošla spárami mezi dlažbou. Nechce se mi nějak věřit, že by pod koupelnou praskla voda, po 3-4 měsících od rekonstrukce. Když jsme s vodákem dělali vodu, tak vše usadil, pořádně natlakoval a otestoval. Nakonec měsíc a půl ani kapka a teď je problém?
Faktem je, že se ochladilo a my tlačíme vodu do baráku ze studny. Mohly by se rosit rozvody studené vody natolik, aby to "dalo na louži" na podlaze koupelny? Samozřejmě jsou trubky vedené v izolaci... Když jsem vybouchal starou vodu v podlaze koupelny na štěrkopísek, tak vodák usadil nové trubky, já je zasypal pískem a svrchu přebetonoval, pak nátěr hydroizolace a dlažba. Vychází mi tedy z toho, že kdyby někde teklo přímo z potrubí pod podlahou koupelny, tak to spíše proteče dolů, do sklepa a ne "nahoru", na podlahu koupelny. Nebo se mýlím?
Může mi, prosí, někdo poradit?

Předmět Autor Datum
Nekondenzuje voda na studenem povrchu WC nadrzky, nebo privodu studene vody k wc nebo bojleru? Pak k…
gazda1 19.11.2014 08:01
gazda1
Voda prolíná spárou nebo tam kondenzuje vlhkost? Pořádně koupelnu vyvětrejte, vysušte to místo hadre…
Fortys 19.11.2014 08:04
Fortys
Rodiče nechali rozbít dlaždičky, abych zjistil, že voda kape zhora z trubky. Máte vyřešený odkap z b…
kejki 20.11.2014 20:13
kejki
Souhlas, muze to byt nakondezovana voda z chladnych povrchu. Mrknete za nadrzku u zachodu, ci sahnet…
pospa65 20.11.2014 20:52
pospa65
Chlapi, děkuji všem za rady. Celkem to teď funguje, přesto: Může být podlaha pod vanou vlhká proto,…
Richard Vondr 26.11.2014 10:39
Richard Vondr
Ke kondenzaci dochází na studených předmětech, takže spíš po vychladnutí se tam sráží vlhký vzduch. poslední
kejki 26.11.2014 16:53
kejki

Voda prolíná spárou nebo tam kondenzuje vlhkost? Pořádně koupelnu vyvětrejte, vysušte to místo hadrem a pozorujte co to bude dělat. Jestli se tam voda objeví hned znovu tak se tam odněkud tlačí(porucha instalace vody, vnitřní kanalizace nebo UT). Jestli se tam voda hned neobjeví tak tam kondenzuje protože to bude nejstudenější místo.

Rodiče nechali rozbít dlaždičky, abych zjistil, že voda kape zhora z trubky. Máte vyřešený odkap z bojleru? A druhá věc, při klasické rekonstrukci se natahá do baráku strašně moc vody a ta kondenzuje na chladném povrchu, tedy i na přívodu studené vody.

Chlapi, děkuji všem za rady. Celkem to teď funguje, přesto: Může být podlaha pod vanou vlhká proto, že ze spodu kovové vany dochází ke kondenzaci vody v případě napuštění vany teplou vodou, zvlášť když vana není zateplená a je nalepená na obvodové zdi? Navíc tuto zeď netopíme?

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru