Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Přestavaba garáže

Dobrý den, momentálně řeším problém s výstavbou garáže. Abych upřesnil nevím jestli je lepší postavit novou nebo předělat stávající. Potřebuju "ubytovat" 3 vozidla. Máme na pozemku 3 bývalé chlívy spojené k sobě s dobrou přístupovou cestou, ale zdi jsou lepené "co dům dal" tak se ptám jestli se vyplatí postavit vše od základu znova nebo předělat chlévy. Zdi by chtěly něčím zpevnit, vjezdy jsou velké, takže jen usadit vrata a podlahy jsou v rámci možností dostatečné.. ale mám obavu aby mi to zachvíli nespadlo na hlavu. Nechci to jako dočasné řešení ale jako řešení do budoucích let bez investic. Časem bych uvažoval o nové střeše bud opět ze střešních tašek, ale více by se zamlouval šindel, nebo plech...děkuji

Předmět Autor Datum
Zdravím, dle popisu bych to viděl na demolici a novou výstavbu např. z lehčených tvárnic. Dnes už js…
trtr 21.10.2014 21:49
trtr
Na rozdíl od kolegy trtr si netroufám dělat kategorické závěry. Těžko Vám někdo bez ohledání staveb… poslední
Fortys 21.10.2014 22:46
Fortys

Zdravím, dle popisu bych to viděl na demolici a novou výstavbu např. z lehčených tvárnic. Dnes už jsou systémy na zdění na pěnu, takže to jde od ruky jedna báseň. Navíc chlévy jsou časti dosti narušené stavby od výkalů zvířat a pod.:-)

Na rozdíl od kolegy trtr si netroufám dělat kategorické závěry. Těžko Vám někdo bez ohledání staveb může objektivně poradit jetli je výhodnější stavby zachovat nebo jsou v takovém stavebně technickém stavu, že bude lepší/nezbytné je zbourat a postavit znovu. Radím obrátit se na nějakého místního políra, který je schopen posoudit technický stav staveb a případně odhadnout náklady na úpravu stavajících staveb nebo výstavbu stavby nové. Na Vás pak bude uvážit kolik hodláte do záměru investovat a jaký užívací komfort od vybraného řešení očekáváte.
Ve svých úvahách si trochu protiřečíte. Každá stavba vyžaduje alespoň nějakou údržbu a tedy jediná stavba bez budoucích nákladů je ta která se nepostaví. K poslední větě taška vydrží min.50 let, šindel tak 10 let.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru