Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem druhá vrstva sádrokartonu

Zdravím
Děláme úpravu v panelákové kuchyni. Ze strany kuchyně děláme kolem starého umakartového jádra opláštění ze sádrokartonu. Udělali jsme konstrukci z CW a UW profilů (50mm) kolem stávajícího jádra, vložily vatu a připevnili první vrstvu SDK. Jelikož tam budou přidělané skříňky, dáme ještě 2. vrstvu SDK. Teď je ale trochu problém. Základní rozteč CW je na šířku SDK. Mezi tím by měl být
další profil CW ve vzdálenosti 62,5cm. Jenže jak tam byly trubky na vodu, plyn, odpad, tak to všude nevyšlo na tuto vzdálenost. Jde teď o to, že když dáme 2. vrstvu SDK a posuneme ji o půl desky, tak to nebude vycházet na přišroubování okraje SDK 2. vrstvy do profilu. Jsou 2. možnosti. Buď tedy přišroubovat SDK 2.vrstvy tam, kde budou budou svislá CW s tím, že od kraje desky to bude třeba potom vycházet 20cm ( případně tato místa přilepit), nebo dát desky naležato...tam by to potom vycházelo líp. Která varianta bude lepší z hlediska pevnosti. Vím, že celkově toto řešení opláštění starého jádra není nejlepší řešení, ale v současnosti to jinak nešlo.
Díky moc za případné reakce.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Matyáši, zbytečně si komplikujte situaci druhým sádrošem. Kdž skříňky zavěsíte v místech profilů na…
milan.cukrar 20.10.2014 07:17
milan.cukrar
Díky moc
Matyas xl 20.10.2014 13:51
Matyas xl
O těch obkladech jste původně nepsal. Dejte tedy druhou desku naležato. Skříňky se dají pověsit i na…
radek2 20.10.2014 17:24
radek2
Díky a ještě bych se zeptal. Neměl bych dát mezi profily nějakou svislou fošnu na zpevnění? Zatím je…
Matyas xl 20.10.2014 17:48
Matyas xl
Bez kotvení profilů to bude asi pružný i při dvojzáklopu. Fošny by to zpevnily, nebo jste měl na CW…
radek2 20.10.2014 22:02
radek2
Děkuji za rady , ještě to vyztužím...nebude to problém. poslední
Matyas xl 21.10.2014 13:54
Matyas xl

Díky a ještě bych se zeptal. Neměl bych dát mezi profily nějakou svislou fošnu na zpevnění? Zatím je přišroubovaná první vrstva SDK a na to , že tam bude potom obklad to je dost pružný. A další věc potom... nejdřív pověsit skříňky aby si to sedlo a potom obklad nebo nejdřív obklad a potom pověsit skříňku. Mám obavy aby potom po zatížení skříňkou a mírným prohnutím stěny obklad neodlítnul. Prosím o vaši trpělivost :-).

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru