Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Kompresor do dílny

Dobrý den, poraďte jaký kompresor za rozumnou cenu do dílny? Bude používaný na huštění pneu, vyfukování nečistot, ale rád bych jím občas i něco stříkl, nemyslím nalakovat autobus, ale např. díly na motorku, rám kola atd. Doporučujete olejový nebo bezolejový? Popř. u olejového kam a jaký se dává odlučovač oleje, který proniká do vyfukovaného vzduchu. Děkuji.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Zdravíčko, mám doma Scheppach HC 24 (scheppach-hc-24). Na na všecky vyfukovací nafukovací a podobné…
IkaSGC 10.10.2014 15:04
IkaSGC
Zdravím, na takové práce vyhoví téměř jakýkoliv hobby kompresor, např. uvedený Scheppach, Einhell či…
trtr 10.10.2014 18:37
trtr
Souhlasím, hobby kompresor bude pro tebe fajn. Když se dívám na www.kompresory-vzduchotechnika.cz vi… poslední
Michal8 13.01.2016 13:25
Michal8

Zdravíčko, mám doma Scheppach HC 24 (scheppach-hc-24). Na na všecky vyfukovací nafukovací a podobné práce plně postačuje. Už jsem s ním i stříkal Airbrush (plně dostačuje) i normální stříkání (i na to stačí, akorát zde je věčí spotřeba vzduchu ale neni to taková hrůza). Při normálním stříkání brzo sepne ale pokud člověk dává jeden tah za druhým a nevalí celou plochu nonstop tak stíhá doplnit tlak. Pokud už nestíhá tak stačí na minutku přerušit stříkání a on se doplní. Prostě na to postačuje.

Pokud by bylo potřeba připojit například rázový utahovák tak to by chtělo už 50 nebo nejlépe 100l. I tento postačí ale vydrží jen křátké spínání a pak je potřeba vyčkat na doplnění. Měl sem tam připlé nůžky na plech a celkem to šlo.

Zdravím, na takové práce vyhoví téměř jakýkoliv hobby kompresor, např. uvedený Scheppach, Einhell či Güde. Jen kupte olejový, déle vydrží, obzvlástě budete-li jej používat stylem, že vyprázdníte vzdušník ihned a kompresor bude neustále foukat(bezolejový se za chvíli přehřeje a zničí). Odlučovač lze dát na výstup kompresoru než jde vzduch do hadice či přímo před nářadí. Osobně bych ho dal hned na kompresor, protože do pneu je taky dobrý čistý vzduch, který neleptá pryž. Pozor, pneumatické nářadí vyžaduje olejovač a ten se zase dává před nářadí.:-)

P.S.: U olejového kompresoru je třeba měnit olej, takže je to trochu pracná a špinavá práce, ale vyvážená životností.:-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru