Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Odvodnění pozemku - využití U profilu

Dobrý den,

rád bych ještě před zimou vyřešil provizorní odvodnění pozemku nějakou co nejlevnější, ale účinnou metodou. Na pozemek při dešti zatéká díky dvěma příjezdovým cestám (které jsou kolmé ke sklonu). Napadlo mě využít ocelových U profilů, jelikož veškeré betonové a plastové odvodňovací žlaby co jsem našel na internetu vychází relativně draze.. a vložit je do vyříznutých pásů v obou cestách.

Našel jsem ale různé provedení U profilů (konkrétně UE a UPE) a nevím jaký je v nich oproti klasickým U profilům rozdíl.. případně zda-li někdo z Vás nezná nějaké jiné, lepší řešení. Podobně se řeší odvodnění u lesních cest.

Případně jakou největší šířku profilu byste si tam troufli vložit, aby se přes něj stále dalo bez problému jezdit autem.

Předem děkuji za veškeré odpovědi.

Předmět Autor Datum
Dej dvě 10U za sebou ( třeba po 20cm ) šikmo a musí to stačit.
Ráďaa 27.09.2014 06:02
Ráďaa
Svodnice se to "odporně" jmenuje. A nejdříve bych se zeptal komu cesty patří a po něm požadoval odst…
sHpy00n 28.09.2014 16:35
sHpy00n
Zatím děkuji za odpovědi.. vůbec by mě nenapadlo, že můžu požadovat odstranění zatékání. Komunikace… poslední
Krteczek 30.09.2014 10:37
Krteczek

Svodnice se to "odporně" jmenuje. A nejdříve bych se zeptal komu cesty patří a po něm požadoval odstranění zatékání na "můj" pozemek, nebo zdali alespoň souhlasí s osazením svodnic. Pak je třeba zajistit aby svodnice při přejetí neodskočila ven. Vrznout tam účka jen tak není zase jenom tak.. Musejí být pěkně zakotvené. Pro občasné přejetí a jen osobákem bych se nebál lisového účka, pro velkou zátěž válcované anebo origo svodnici. Nahradit se to dá i skramlovanými dřevěnými hranoly nebo kulatinami.

Zatím děkuji za odpovědi.. vůbec by mě nenapadlo, že můžu požadovat odstranění zatékání. Komunikace patří městu, tak to nejprve asi zkusím tam. Kotvení těch U profilů promyslím, s řezáním do komunikace by neměl být problém, protože částečně už leží na našem pozemku a s největší pravděpodobností bych beztak řezal cestu příčně až přímo na pozemku (kde je nejlepší možnost vodu stáhnout pryč).

Každopádně děkuji za přínosné informace :)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru