Předmět Autor Datum
Kup si vymývanou dlažbu 40*40, nebo keramickou venkovní, alespon 120.
Grundm 22.09.2014 19:30
Grundm
Vymyvana dlazba je fajn, ale jako obklad si to nedokazu dost dobre predstavit. Dlazdice jsou silne 3…
Al2 22.09.2014 20:03
Al2
Tak to záleží na vkuse, trebárs keramickú mrazuvzdornú neglazovanú aby sa nešmýkala, ale hlavne ju t…
poihu 22.09.2014 21:04
poihu
Určitě keramická venkovní dlažba.Doporučuji dlažby firmy Rako mají velký vyběr za rozumnou cenu.Tlou…
ryci34 24.09.2014 20:08
ryci34
Dlažbu už mám, slinutou, 30x30x0.8.a teď bych potřebovala vědět jestli je lepší ji položit do betonu…
kocour Amadeus 27.09.2014 17:47
kocour Amadeus
velikost spáry, pokud možno co nejmenší, Co nejmenší spára se špatně vyplňuje spárovací hmotou. V…
čumil_old 27.09.2014 19:20
čumil_old
Byla by fotka tech schodů ? At neteoretizujeme přespříliš ... to ad ten podklad / vyrovani apod. Do…
Al2 27.09.2014 19:31
Al2
Lepit by se to dalo třeba i chemoprénem ale to je blbost samozřejmě. Takže mrazuvzdorným lepidlem pr… poslední
sHpy00n 28.09.2014 16:18
sHpy00n

Vymyvana dlazba je fajn, ale jako obklad si to nedokazu dost dobre predstavit. Dlazdice jsou silne 38 mm, na chodnicky super, ale obkladat s tim nevim ... ja bych asi volil nejakou slinutou dlazbu (mrazuvzdorna s minimalni nasákavostí), s nejakou protiskluzovou upravou. Tloustka cca 0,5 cm. Na flexibilní lepidlo, pod nej penetraci/adhezni mustek. Tim pujde hezky obkladat i svisle plochy schodů.

Co neco neortodoxniho ? :-) ... pokud je majitel schodů hracicka, nevadi-li povrch neprerusovany sparami (jako u dlažby) a nebojí se experimentovat, zkusil bych kamenny koberec, trebas betastone. Vypada to jako marmolit a je to určeno na schody a venkovni plochy :-) ... ale slinutka je jistota.

Tak to záleží na vkuse, trebárs keramickú mrazuvzdornú neglazovanú aby sa nešmýkala, ale hlavne ju treba správne nalepiť - flexi lepidlo naniesť jak na podklad tak na dlaždicu, hrebeňovou sterkou rozotrieť priamo v jednom smere nie len tak hala bala, následne dlaždicu na podklad prilepiť tak že smer akým bolo lepidlo rozotreté hrebeňovou sterkou na dlaždici sa musí krížiť so smerom na podklade a dobre pritisnúť - je to dôležité pre to aby sa vytlačíl všetok vzduch spod dlaždice a lepidlo vyplnilo celý objem pod dlaždicou a aby tam neostali vzduchové kapsy kam potom zatečie voda, v zime zmrzne a je po dlažbe.

Určitě keramická venkovní dlažba.Doporučuji dlažby firmy Rako mají velký vyběr za rozumnou cenu.Tlouštka od 0,9 mm.Velikost dlažby závisí od délky nášlapu schodu.
Nejdříve naneste Mapei hydroizolaci pote lepit dlažby flefi lepidlem Mapei a poté zaspárovat spárovací hmotou Mapei.Hlavně nepoužívejte materiály od různých výrobců,materiály by se nemuseli správně spojit. R

Dlažbu už mám, slinutou, 30x30x0.8.a teď bych potřebovala vědět jestli je lepší ji položit do betonu nebo přilepit. Prostě jaké jsou výhody a nevýhody obou způsobů. Např. velikost spáry, pokud možno co nejmenší, cena materiálu, doba zrání, vyrovnání podkladu, nutnost penetrace a.p. Nechci si nechat vnutit něco zbytečného.

Byla by fotka tech schodů ? At neteoretizujeme přespříliš ... to ad ten podklad / vyrovani apod.

Do betonu kazdopadne urcite ne, v tenke vrste by to nedrzelo. Beton je pevny v tlaku, ale stridani tahu pri roztahovani a smrskavani pri zmenach teploty nezvlada.

Řezačku za dlazbu/obklady máte ? Nebo aspon flexu s diamantovym kotoučem na jemne rezani na keramiku ? Ale asi to bude delat obkladač/zednik, predpokladam, ze (?) ...

Lepit by se to dalo třeba i chemoprénem ale to je blbost samozřejmě. Takže mrazuvzdorným lepidlem pro tzv. "tekuté lože" a používat hřeben nikoli s hranatým, alebrž kulatým zubem. Beton vylučuji z mnoha důvodů.

P.S.: Škoda že už je ta slinutá dlažba koupená. Nechal bych si nařezat kamenné desky a obložil to jimi.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru