Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Umělý mramor x kerammika

Chci kupovat nové umyvadlo a mám vybrané dvě mezi kterými se rozhoduji.
Jedno je vyrobeno klasicky z keramiky a druhé z umělého mramoru, který by měl být lepší než keramika. Co vlastně je umělý mramor použitý na sanitu a jaké má výhody a zápory v porovnání s klasikou? Od prodejce jsem se v podstatě nic nedozvěděl a na netu taky nějaké zkušenosti nenašel.

Předmět Autor Datum
Umělý mramor představuje směs vápence mletého na mikročástice, sklářských písků a maximálně kvalitní… poslední
ryci34 20.09.2014 19:38
ryci34

Umělý mramor představuje směs vápence mletého na mikročástice, sklářských písků a maximálně kvalitní polyesterové pryskyřice. Součástí umělého mramoru jsou i barviva. Směs ložená ze všech níže jmenovaných komponentů je přímo odlévána do předem připravených forem z laminátu. Vznikající tak různé tvary, které mohou přesně padnout do koupelny a do jiných místností v interiéru. Barevně se mohou pochopitelně odlišovat dle přání konkrétního člověka, který chce mít umělý mramor v koupelně.
Typologicky je možné umělý mramor rozčlenit do třech různých druhů. Každý má své specifické vlastnosti a vypadá v interiéru poněkud jinak. Podívejme se tedy na všechny tři typy litého mramoru podrobněji.

Onyx

Tento materiál je typický především tím, že se jedná o poloprůhledný mramor s nadčasově řešeným vzhledem. Vybrat si lze jak jednobarevnou, tak i mnohobarevnou podobu. Napodobení přírodního mramoru je v tomto případě jedinečné.

Mramorit

Mramorit je jednobarevný materiál anebo vícebarevný umělý mramor, které umí napodobit přírodní mramor.

Granit

Granit je vynikající v tom, že umí napodobit spíše žulu než mramor. Vzhled granitu je skutečně hezký a své místo si většinou najde spíše v kuchyni.

Potěší i skutečnost, že údržba výrobků z umělého mramoru je jednoduchá. Jednou z velkých předností je, že se povrch neznehodnotí například ovocnými šťávami, pivem, vínem či kosmetickými výrobky.R

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru