Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Sádrokarton - proč?

Zdravím, po delší odmlce si zas s něčím nevím rady. Snad někdo poradí. Na chatě rekonstruuji pokoj a chci udělat sádrokartonový strop. Momentálně to tam vypadá tak jak je na fotce. Chtěl jsem přes ty trámy dát ten plechový rošt pro sádrokarton. Samozřejmě příčně. Jen nevím, co všude vidím, tak to dávají příčně a přes to ještě jednou příčně. Proč se to dělá takhle do kříže? To nestačí jen jednou pro srovnání stropu a na to potom ten sádrokarton? Musím dodržet nějaký distanc na ty příchytky, nebo ty jekly můžu našroubovat rovnou do těch trámů? Děkuji za rady. :-)

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Já když vidím některé odpovědi, tak si říkám "proboha co to je za odborníky". Prosim Vás. Pokud sniž…
Honza 05 02.09.2014 08:29
Honza 05
Ale žádný příspěvek tady nebyl o tom, že by sádrokartonáři dělali dvojitý rošt kvůli lepší prodejnos… poslední
radek2 02.09.2014 17:41
radek2

Já když vidím některé odpovědi, tak si říkám "proboha co to je za odborníky". Prosim Vás. Pokud snižujete podhled tak, že Vám stačí krokvový nebo přímý závěs, klidně udělejte jednoduchý rošt. Na dráty se dvojtý rošt nedělá z důvodu lepší prodejnosti, ale z důvodu toho, že podhledy se můžou spouštět např o 25 cm klidně až 2 metry. Jak by to také udělali pomocí krokvového závěsu. Proto to visí na drátech. Na dráty se pověsí tzv. primární profil a na něj po 50 cm do kříže, se připevní pomocí křížových spojek sekundární profil. Pokud tedy snižujete podhled do cca 15 cm, klidně udělejte závěsy přímé a jednoduchý podhled.
Hodně sádrokartonářů raději volí variantu dvojtého podhledu, protože to je rychleji hotové /méně šroubků/ a dvojtý rastr je schopen zachytit lépe pohyby trámů. Méně to potom praská.

Ale žádný příspěvek tady nebyl o tom, že by sádrokartonáři dělali dvojitý rošt kvůli lepší prodejnosti. To jste asi četl někde jinde. Jednoduchý rošt lze také snížit o 25 a víc .... A to praskání, pokud vše namontujete a bandážujete správně vč. výstuh v rozích, tak vám většinou nic nepraskne, ať uděláte jakýkoli rošt.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru