Předmět Autor Datum
Ty si nechceš půjčovat tu velikou brusku na parkety ? Ty chceš asi koupit tu velikou profi brusku na…
Joseph 09.08.2014 22:32
Joseph
Pokud nechceš brusku na parkety tak to jde sklem. Pokud to je malá místnost tak zaměstnej celou rodi…
Bargoner 09.08.2014 22:41
Bargoner
Myslel jsem jestli by to nešlo třeba exentrickou nebo vybrační bruskou.?
Grundm 10.08.2014 10:29
Grundm
šlo, prebrousíš to bude to trvat hodne dlouho, nadeláš díry, jak to bude zalakované, budou jasne pat…
Joseph 10.08.2014 10:55
Joseph
Poslední dobou se tady čím dál častěji objevují rady jako "nedělej to, nerozumíš tomu, bez profi nář…
Zerozero 10.08.2014 23:21
Zerozero
To se ví dávno že všechno jde, když se chce. Američané za II války, jak se chystali začít útoky prot…
Joseph 11.08.2014 09:22
Joseph
Konečně rozmný člověk a perfektní odpověď, půjčovné za profi brusky je cca 2000 kč na den, bral jsem…
Grundm 12.08.2014 20:20
Grundm
K jakým zlodějům si se díval? My teď taky přemýšlíme o vybroušení parket tak mapujeme půjčovny. Ceny… poslední
Bargoner 12.08.2014 21:21
Bargoner

Ty si nechceš půjčovat tu velikou brusku na parkety ? Ty chceš asi koupit tu velikou profi brusku na parkety. Bruska na parkety proste jiná není, parkety brousit jinak nejde, jenom velikou bruskou

Asfalt na dálnice se taky neklade tak, aby ho vozili na multikáre a po 2 metrech čtverečních ho válcoval chlapík s 200kg mini válečkem.

... :puff:

šlo, prebrousíš to
bude to trvat hodne dlouho, nadeláš díry, jak to bude zalakované, budou jasne patrné, pokud Ti to nevadí, tak klidne, je to Tvá podlaha
ono to časem jak bude lak stárnout, stratí jednolitý povrch, zmatní, bude rúzne poškozen povrch, se opticky stratí

jenom potom nechápu, proč vlastne ty parkety chceš teď brousit, nech je v stavu v jakém jsou a máš porešeno, nemusíš čekat až lak zestárne, zmatní a rúzne se poškodí

... :puff:

Poslední dobou se tady čím dál častěji objevují rady jako "nedělej to, nerozumíš tomu,
bez profi nářadí to nejde a podobně.
Já už hodně pamatuju a za svůj život jsem se naučil hodně věcí. V opravování, téměř čehokoliv si poradím snad se vším.
Ale ani já jsem jako učený nespadl z nebe. Každou věc, kterou umím, jsem někdy musel dělat poprvé, seznámit se s problematikou, postupy a prostě se to naučit.
Velmi často jsem dělal i složité věci s minimálním a neprofesionálním vybavením.
A šlo to.
Kdyby mi vždy, když jsem se pouštěl do zatím neznámé věci, někdo řekl, nedělej to, nerozumíš tomu a nemáš na to vybavení a já poslechl, neuměl bych dnes nic.

Teď k věci. Nevidím důvod,proč by nešly přebrousit parkety bez velké profesionální brusky. Velká bruska je výkonná proto, aby profesionálové to udělali rychle, nemají čas se s tím párat dlouho. Pokud si to budu dělat sám a nebudu muset za strávený čas
platit, nevadí když to budu dělat déle.
Vibrační ani excentrickou bruskou to půjde špatně, má malý úběr materiálu.
Ale výkonnější ruční pásová bruska už by šla. Samozřejmě bude to pomalejší a pracnější, ale půjde to. Je potřeba bruskou neustále pohybovat s větším rozmachem, ani chvíli nezůstat na jednom místě.
Teď tip. Zrovna nedávno jsem koupil v Tescu ve výprodeji pásovku. Je to samozřejmě nějaká Čína, ale myslím, že přebroušení parket by vydržela.
Je docela robustní, výkon má 900W. Docela velkou rychlost pásu. Zatím jsem ji jen vyzkoušel a s dobrým ostrým pásem bere jako ďas. Původní cena byla asi 1200,- možná ještě teď mají na to akci a prodávají ji asi za 700,-. Pouze jednu, nevím proč, dali do výprodeje a koupil jsem ji za 340,-. No za ty prachy, nekup to.:-)
Pokud se do toho pustíš s podobným strojem, nejprve brus hrubým pásem, nakonec jemnějším, aby nebyly stopy po broušení.
Při broušení pohybuj bruskou sem tam a zároveň ji různě natáčej aby se brousilo různými směry. Tím docílíš rovnoměrné přebroušení, bez viditelných stop po zrnách smirku. 8-)

To se ví dávno že všechno jde, když se chce.
Američané za II války, jak se chystali začít útoky proti japonským ostrovúm urgentne potrebovali nejaká letište pro své létajíci pevnosti, B29 Superfortress, ze kterých by šlo doletet k tem japoncúm.
Rozhodnutí padlo na lokality v Číne. Nebylo tam nic, jenom miliony Číňnú.

A tak ty letište postavili statisice Čiňanú, absolutne bez žádnych mechanismú, na kárach navezli kameny, na míste je ručne roztloukly na šterk, ve klebícich na vahadlech co se nosí na ramenech jej roznášely na plochu, ručne utloukaly drevenýma mlaty.

Pak tam Amíci letecky dopravili úžasný západní vynález, duté ocelové silniční válce upravené pro tažení lidma, Činané do nich nalili vodu a letište mohlo být dokončeno.

Takže ví se o tom, všechno jde když se chce

.... :puff:

K jakým zlodějům si se díval? My teď taky přemýšlíme o vybroušení parket tak mapujeme půjčovny. Ceny jsou za velkou brusku kolem 650-900 za den + malou(na rohy, pod topením apod...) za cca 250. Ovšem se dává záloha, takže chce to mít dalších 10000kč na vratnou zálohu. A většina půjčoven má slevu na víkend třeba 20% i to se hodí. Za den/dva to vybrousíš a máš to. Dát 1000kč za půjčení té mašiny a udělat si pěknou podlahu mi nepříjde moc :).
Ale chápu tě, já třeba úplně nesnáším si půjčovat si takové věci, protože už se mi nejednou stalo, že půjčená věc se mi pokazila. Musíš ale přemýšlet nad tím, že to s malou bruskou, kterou si koupíš to bude strašná drbačka(pokud to teda není malá místnost) budeš se s tím drbat jak Činani s letištěm ;-). A budeš litovat, nadávat, že jsi si raději nepujčil pořádnou brusku :)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru