Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zakrytí šachty na chalupě

Zdravím Vás, nevím jestli mi zde nějaký odborník poradí. Rekonstruujeme kuchyň na chalupě. Na podlaze je samozřejmě beton, ale kolem kuchyně je šachta ve které vede kabeláž a voda. Na těchto šachtách byly vloženy do uhelníků desky, které fungovaly jako kryt šachty. Jenže desky byly o něco vyšší jako podlaha. Nyní chceme dát na podlahu dlažbu místo linolea, někdo radil použít šálovací desky i z důvodu případné změny teploty v šachtě (šachta je odvětrávána směrem ven a vede nejen v kuchyni ale okolo celé základové desky (vše zaizolováno), vlhko v ní extra není. Zjišťoval jsem kolik by vyšlo pořídit zadlažďovací poklopy atp. ale cena je hodně vysoká, u šálovacích desek je cena cca. 15.000 na celou kuchyň při výšce poklopu cca. 3,5cm. Napadá Vás prosím někoho co použít na zaklopení šachty, aby se dala šachta kdykoli otevřít a na poklop bylo možno nalepit dlažbu? Díky moc. Tomáš

Předmět Autor Datum
a ty původní desky, mírně ztenčené (např. zbroušené), použít nelze?
touchwood 29.07.2014 21:34
touchwood
Nene, jsou to starší lepené desky a brousit je opravdu nechci. Rád bych tam dal něco nového co zase…
Tomasekkk 29.07.2014 21:45
Tomasekkk
kromě dřeva mě napadá vyrobit si na míru betonové (spíše cementové) tvárnice, něco jako byly staré č…
touchwood 30.07.2014 06:45
touchwood
Nemám představu jaké jsou třeba rozměry. Dělá se překližka v tlouštce 3cm, desky jsou 2,5x1,25m. Cen…
Ara 30.07.2014 07:24
Ara
Ano, dělají se ty šalovací desky - tam je cena cca. 2000 za desku, kdybych je chtěl dát do výšky těc…
Tomasekkk 30.07.2014 09:39
Tomasekkk
jedna prefakachle váží cca 5 kg, takže nic co by nešlo lehce sundat..
touchwood 30.07.2014 12:39
touchwood
No ty současné desky mají cca. 60x60cm, v betonu to bude cosi těžší :-( Uvažuji o OSB deskách, že by… poslední
Tomasekkk 30.07.2014 16:29
Tomasekkk

Nene, jsou to starší lepené desky a brousit je opravdu nechci. Rád bych tam dal něco nového co zase nějakou dobu vydrží :-) Kdybych současné desky opravil musel bych je vzít "hoblíkem" ze všech stran, pak by to do té šachty propadlo :-(

kromě dřeva mě napadá vyrobit si na míru betonové (spíše cementové) tvárnice, něco jako byly staré čtvercové chodníkové Prefy. Ty měly výšku právě okolo těch cca 3 cm a pevné byly dostatečně. Případně sehnat tyhle staré dlaždice a v případě potřeby seříznout na požadovaný tvar.

Ano, dělají se ty šalovací desky - tam je cena cca. 2000 za desku, kdybych je chtěl dát do výšky těch 3,5cm, tak mě na tu kuchyň vyjdou na cca. 12.000Kč, což je fakt moc, to raději naimpregnuju OSBčka a nelepím na sebe, vyjdou 4x levněji. Cetrisové desky asi ne? (někdo mi říkal, že jsou docela měkké a prohýbají se). Co se týká udělat z víka beton, potřebuji se do toho kanálku jednou za 8let ( :-) ) dostat a nerad bych tahal těžké betonové kvádry.

No ty současné desky mají cca. 60x60cm, v betonu to bude cosi těžší :-( Uvažuji o OSB deskách, že bych je bochemitem naimpregnoval, to by mohlo něco vydržet ne? V tom betonovém kanálku voda není, jen tam bude občas v zimě zima :-) Ale že by to stále bylo ve vodě to určitě ne.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru