Předmět Autor Datum
Zdravím, pokud to má k něčemu být, tak není nad štětku a potom váleček. Stříkané tolik nedrží, ale m…
trtr 06.07.2014 13:14
trtr
Váleček, a lepší je fasádní - vyšší chlup, méně se lepí. Na Primalex Polar nedám dopustit. Vysoká kr…
Henessy 06.07.2014 19:53
Henessy
Zdravím, Primalex Polar je bílý to se musí nechat. Máme doma vymalováno Primalexem Plus a poté Remal…
trtr 06.07.2014 20:00
trtr
chtěla jsem tu pistoli proto, že máme "špatné zdi - asi omítka" a i když je na zdi jen jedna vrstva,…
daneva1 07.07.2014 08:41
daneva1
Zdravím, tak to není zrovna moc moudré řešení, ba naopak. Pokud by stěna byla ok, tak by to možná šl…
trtr 07.07.2014 09:15
trtr
to bych byla rána, jelikož malujeme poměrně často (vaření, kouření, atd) a tak bych si to chtěla něj…
daneva 07.07.2014 17:02
daneva
když natříkáte barvu na podklad který se loupe, tak se vám to oloupe i s tím novým nástřikem. není n…
filuna 09.07.2014 10:58
filuna
Osobně jsem pro stříknutí malby.Ale dělám to jako konečný závěrečný proces.Někdy je to potřeba vylep…
dabac 11.07.2014 10:47
dabac
Staré dobré stříkací pistole Kovofiniš to nezvládají? poslední
Rufus 11.07.2014 11:28
Rufus

Zdravím, pokud to má k něčemu být, tak není nad štětku a potom váleček. Stříkané tolik nedrží, ale může Vám to stačit, to je pravda.:-)Jinak jak jsem již poučen, tak Primalex už moc malířů nepoužívá, možná tak do nějaké komory či garáže. Dnes se používá Remal, Het atd.

Váleček, a lepší je fasádní - vyšší chlup, méně se lepí. Na Primalex Polar nedám dopustit. Vysoká kryvost, zářivě bílá, snese i utření vlhkou houbou nebo hadrem (nad radiátorem, okolo vypínače. Perfektní výkon/cena.
Nevěřte reklamě. Stejnoměrný nástřik a minimum bordelu - nemožné

Zdravím, Primalex Polar je bílý to se musí nechat. Máme doma vymalováno Primalexem Plus a poté Remalem a v bílé je velký rozdíl ve prospěch Remalu (pan malíř doporučil). Klasický Primalex je ale prý nažloutlý, tak že se hodí fakt spíše na komory či garáže.

Jinak jsem proti stříkání barvou, v TV to vypadá snadno, ale realita je potom jiná. Pokud to má být echt, tak ta pistole bude hodně drahá. Jak říkám, pistoli nepoužíváme, tak nevím; vycházím z obecných reakcí na TV shop produkt.

když natříkáte barvu na podklad který se loupe, tak se vám to oloupe i s tím novým nástřikem. není nad to udělat jednou věc pořádně. pak to drží. chce to udělat pokud možno alespoň jednou fakt poctivě, sundat starou barvu, možná i napenetrovat a na to nějakou kvalitní barvu. Pak už jen po pár letech jednou přetřít a je to jak nový. Já mám zkušnost s ADEXmalem, ale to je asi lokální tady v praze, prodávají to na Bohdalci, září to krásně i po letech a drží jak bejk. Ale předtím jsem stěny samozřejmě oškrabal - penetraci jsem ale nedělal, jen první nátěr trošku řidší barvou. samozřejmě váleček. stříkací pistoli hanět nechci, s tím nemám zkušnost, ale řekl bych že se to tam musí dost rozředit, takže to asi tolik nekryje ne? ten ADEXMAL je hodně hustej a skoro se neředí, takže hned na první kreje krásně.

Osobně jsem pro stříknutí malby.Ale dělám to jako konečný závěrečný proces.Někdy je to potřeba vylepšit a mám za to že stříkáním hlavně pokud jde o strop to nemá chybu.Problém je v tom že jsem zatím nenatrefil na odpovídající trysky které by byly uspokojivé na tuto práci a nezasvinily by podlahu a okolí.Tak jsem si vyrobil z tlakové stříkací pistole a trysky z ručního postřikovače stříkací pistoli která má jemný rozprach ale kruhového průměru.Což zase není úplně ideální.Nádobu jsem vyrobil z kyvety a tlakuji kompresorem na 6 bar.Jinak to nemá správný rozprach.Nedá se ale aplikovat stříkání malby bez náležitého správného postupu.To znamená pokud to je nutné tak oškrabat,přebrousit,penetrovat potom štětka nebo váleček a pokud se to chce vylepšit tak stříkat jako finál.Jak se ale říká než malovat tak je lepší vyhořet.Tuto práci bytostně nesnáším.Ale pozvat malíře který není levný tak co zbývá.Jít do toho.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru