Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem OM Sparta 26 porucha motoru

Před nějakou dobou se mi rozbila původní strunová hlava ke křovinořezu Oleo-Mac Sparta 26 (původní uchycení matice). Stejná hlava se dneska asi neprodává, tak jsem sáhnul po té nejpodobnější, kterou jsem našel (http://www.mountfield.cz/strunova-hlava-pro-strunu -3-0-mm---sroub-1krz2004) (uchycení šroub). Strunu jsem v ní nechal 3 mm. Hlavu jsem namontoval bez problému. Křovinořez do té doby fungoval v pořádku (jedině snad držadla při chodu vibrovala, což značí problémy, jak jsem se později dočetl v manuálu).

Motor jsem bez problému nastartoval a asi 10 minut jsem sekal - od původní sestavy se chod odlišoval tím, že se hlava nepřestala úplně točit při volnoběhu. Bylo taky poznat, že má motor větší problém hlavu roztočit (respektive při plném plynu při sekání dlouhé trávy se hlava neroztočila tak jako obvykle (což však nemělo praktický vliv na sekání)). Jiné abnormality jsem nezpozoroval.

Potom motor zhasnul a už se mi ho nepodařilo nahodit. Nejde nahodit ani odpojený od tyče, problém je tedy v motoru. Vzduchový filtr je jako nový. Svíčka taky nevypadá vadně. Dál jsem motor zatím nerozebíral.

Mám podezření, že to způsobila nová hlava. Podle manuálu se má používat pouze 2 mm struna. Jaké jsou nejčastější poruchy těchto motorů z důvodu jejich přílišného zatížení? Mohla to hlava způsobit tím, že byla při volnoběhu pořád roztočená? Díky.

Motor:
dvoutaktní jednoválec EMAK, 25.4 cm3, max. otáčky 9500/min, vol. otáčky 2800/min, max. výkon 0.75 kW při 7500 ot.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny