Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem OM Sparta 26 porucha motoru

Ten vyžínač máš s ohnutou ohebnou hřídelí, nebo s rovnou tyčí, s převodem u hlavy? Byly obě varianty.
Pokud je to s ohnutou hřídelí, je tam bowden, který by mohl trochu dostávat zabrat, větší hlavou. Pokud je hřídel pevná, větší hlavu zvládne bez problémů.
Co se týče motoru, já mám křovinořez Oleo mac 726 T, kde je motor stejný, pouhých 26cm3. Mám ho asi patnáct let a každou sezónu dostává ukrutně zabrat. Mám na něm tu větší hlavu a strunou 2.5 mm mlátím i metrové kopřivy a to tak, že mu dám plnej a neubírám. Nůž používám většího průměru od silnějšího křoviňáku. Ten stroj se mi zdá nezničitelný.
Pokud ten Tvůj po nastartování normálně běží, neozývají se žádné nezvyklé zvuky a podobně, je naprosto zbytečné motor rozebírat,spíš mu to uškodí.
Ten můj se chová podobně. Studený startuje po několika pokusech, teplý celkem dobře ale když dojde benzín, tak po doplnění si někdy můžu ruku utrhnout než chytne. Zřejmě, když se karburátor zavzdušní nějak se mu nechce, dostat se do normálního stavu, ani při napumpování pumpičkou. Jakmile ale chytne, je zase vše v pořádku. Osvědčilo se nechat motor vychladnout.
Také zkontroluj hadičky ke karburátoru. Rády praskají v místě pérových svorek, není to ani vidět a karburátor přisává vzduch. Má to velký vliv na startování.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny