Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem OM Sparta 26 porucha motoru

Tak jsem polorozebraný motor opět sešrouboval, a šel nastartovat! Nejdřív jsem si troufl nasadit pouze menší hlavu. Po pár hodinách sekání jsem opět zkusil 3 mm strunu a pak novou hlavu - bez problému. T-šroub jsem nastavil na míru, a motor jel na plné obrátky (ve vysoké trávě) až do prázdné nádrže. Potom však opět nešel nahodit (žádné nenormální zvuky při startování slyšet nejsou, motor pěkně "bublá" a to je vše; startovací lano lze táhnout bez zvláštních obtíží). Teď nechávám motor vychladnout.

Shrnutí problému:
Prve jsem nastartoval až po pár minutách snažení, to dřív nebylo (běžně motor chytil i studený po několika pokusech).
Vzduchovému filtru nic není. Elektrody svíčky jsem očistil smirkovým papírem, ačkoliv vypadaly normálně (byla na nich tenoučká černá vrstva, ale to je u všech použitých svíček).
Po sekání s novou hlavou motor nelze nastartovat (ačkoliv po sekání s menší hlavou nastartovat lze), problém tedy bude asi v přehřátí.
Může být chyba spíš v karburátoru? Jaké jsou běžné poruchy motoru s tímto chováním?

Karburátor je membránový WALBRO WYK-26A.


A ještě jedna věc. Nedokázal jsem se při rozebírání motoru dostat přes odmontování této vrtule. I když je vidět závit, takže musí jít vyšroubovat. Neexistuje na to nějaký speciální klíč (mě nezbylo než to uchopit hasákem). Díky.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny