Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Ribezle maju kratke strapce - preco ?

Zdravim,
Mam cervenu ribezlu, ktora mala kedysi celkom dlhe strapceky. Pesledne roky ich ma ale kratke, povedzme len 5-6 bobuliek. Cim to moze byt ? Velkost samotnych bobul sa nezmenila.
Krik je velky, ma asi 170cm vysku a rastie nasiroko. Na ribezlu fakt pomerne velke. Moze to byt tym ? Treba to nejak skratit ? Na jesen pravidelne vystrihavam niektore stare vyhonky a tym to presvetlujem alebo aj skoro na jar, kedy ako .
Ale tie strapceky su aj tak dajake kratke.
Vie niekto preco ?
Dakujem.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Fajn este posledny dotaz, Viemz e niektore stromy sa strihaju aj po zbere urody, respektive sa skrac…
Matfej 26.06.2014 15:32
Matfej
Nevím proč předběžný, po sklizni je regulérní termín. Podpoříte vyzrání nových větví (jestli jsou).…
kejki 26.06.2014 23:02
kejki
Dobre, vcera som to vystrihal, mozno este trocha som mohol, dnessa na to pozrem znova :) poslední
Matfej 27.06.2014 08:21
Matfej

Fajn este posledny dotaz,
Viemz e niektore stromy sa strihaju aj po zbere urody, respektive sa skracuju tie najnovsie vyhonky a tie, ktore urcite pojdu prec. Aby sa podporil rast toho co je ziaduce.
Chcem sa teda opytat, je mozne spravit nejaky predbezny raz uz teraz po zbere urodu ? Nie nejak radikalny, ale len trocha presvetlit, nech zatial ide energia do novych vyhonkov.
Co vy na to ?

Nevím proč předběžný, po sklizni je regulérní termín. Podpoříte vyzrání nových větví (jestli jsou). Navíc teď je dobře vidět rozdíl ve věku větví, na podzim už je to všechno stejné. Jestli máte kompost, tak ho dejte ke každému keři. A k té radikálnosti, nebojte se toho, pokud to má výživu tak platí - čím víc řežeš, tím víc roste. V zahuštěném keři větve vyholují a jsou bez plodů.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru