Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Kamerový systém

Dobrý den,
včera když jsem přijel z výletu tak jsem zjistil, že ti malý nepřizpůsobivý šmejdi mi chtěli podpalit vchodové dveře, díky bohu, že jsou eště natolik hloupý, že se jim to nepovedlo)a proto jsem e rozhodl pořídit si kamerový systém na dům.
Vím, že nemohu monitorovat veřejné prostranství, ale kdo mi dokáže, že to není maketa?:-) na aukru jsem našel tento set http://aukro.cz/kamerovy-set-4-ks-kamer-sada-kamer -hdd-0150-i4331112878.html. Myslíte, že na vzdálenost cca 15m by šel rozpoznat obličej? díky

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Kdyby někdo měl přímo zkušenost s registrem UOOU. Jak velká je to obstrukce a jak je to tam s regist…
TNT 11.07.2014 02:42
TNT
Netreba to generalizovat. Kamerovy system jednoznacne ano a na zvysok sa pripravit. V novom dome mi…
fleg 11.07.2014 20:22
fleg
Kamery určitě ano. Pokud budu monitorovat soukromý pozemek a bude to se záznamem, nahraje to tam něj…
Matyas xl 12.07.2014 08:33
Matyas xl
Finta je v tom, ze ziadne povolenie na snimanie ulice, kde mam auto nepotrebujem. Proste ho snimat b… poslední
fleg 13.07.2014 22:55
fleg

Kdyby někdo měl přímo zkušenost s registrem UOOU. Jak velká je to obstrukce a jak je to tam s registrací fyzických osob. Zákon ukládá, že UOOU má mít přístup k záznamům na dálku nebo jinou vhodnou formou je to paragraf 18. Když na to přijde tak vaše nahrávky jsou jejich nahrávky. :-)
Je tam spousta materiálu ke čtení.

http://www.uoou.cz/casto-kladene-otazky-k-registra cni-povinnosti/ds-1553/p1=1553

Netreba to generalizovat. Kamerovy system jednoznacne ano a na zvysok sa pripravit.
V novom dome mi uz stihli obtiahnut auto klincom, pretoze parkujem na ulici, kedze nemam este miesto pri dome na auto spravene. O chvilku tam nahodim kameru s nocnym videnim, takze dalsi takyto vystrelok uz bude na zazname.
Samozrejme, ze riesit to nebudem potom sudom, dedina je to mala, bol to niekto miestny komu zavadzalo auto na konciacom sa chodniku, takze dostane po drzke (auto je stare, ale ide o princip).
A sudov by som sa nebal, tak ako sa vedia branit dementni pachatelia sa viete branit aj vy, aj ked dostanem pokutu budem sa odvolavat donekonecna az kym takto debilny rozsudok niekto nezrusi.
Je to pochodba nelogicka chujovina ako nas novy zakon o ochrane osobnych udajov. Ja ako poskytovatel sluzieb prichadzam do kontaktu s osobnymi udajmi zakaznikov a mam si spravit bezpecnostny projekt (repspektive ho kupit), potom sa mam podla neho riadit (cital som par, je to nemozne a nepouzitelne v praxi) a navyse viest okolo toho byrokraticky papierovy system. Dokonca ajna poradni to musime viest, pretoze prichadzame do kontaktu s udajmi nasich inzerentov (vsetko verejne dostupne udaje inak) a skoleniami by mal prejst reklamny manazer a osoby poverene by mali mat tiez bezpecnostne skolenie....proste kocurkovo.
Jeb..m na taky zakon, ignorujem takuto <> a cakm kym nejakeho pajaca v parlamente napadne ho novelizovat a zrusit tuto buzeraciu. A ak mi urad na ochranu osobnych udajov napari nejaku pokutu budem sa odvolavat donekonecna.

Kamery určitě ano. Pokud budu monitorovat soukromý pozemek a bude to se záznamem, nahraje to tam nějakého hajzlíka, tak to není problém použít. Něco jiného je potom, pokud snímám veřejná prostranství, tam už je třeba povolení. Tam už to je o ochraně osobních údajů. Ale i kdybych to potom nechtěl dál nějak řešit, tak alespoň vím, kdo mě tam škodí a pokud ho potom uvidím se poflakovat kolem mého domu, tak si to můžu trochu ohlídat. A někdy se člověk může divit, kdo škodí... může to být taky ten, od koho by to nikdo nikdy nečekal.

Finta je v tom, ze ziadne povolenie na snimanie ulice, kde mam auto nepotrebujem. Proste ho snimat budem, pretoze chcem. A ked mi niekto obtiahne auto bude to na kamere. Treba si len uvedomit, ze zaznam mi bude naprd pri oficialnom jednani s policiou a sudmi.
Pointa je, ze s tym nepojdem na policiu, ale si zaznam vyhodnotim sam a budem to riesit "mimo zapis". Nic oficialne, ja si uz riesenie zjednam sam. Byvam v v relativne malej dedine, takze veci sa daju "vybavit" lokalne, nakoniec podozrivych uz mam aj bez kamery zatial, aj ked dokazat im to zatial nevim.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru