Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nosnost traverzy

Zdravím. Rekonstruuji starý domek a teď přišla na řadu garáž. Potřeboval bych vybourat příčku a místo ní dát pod strop traverzu. Strop je z PZ desek. Délka je 5,1 metru. Moje otázka zní. Stačí na takovou délku 160 mm I traverza? Nebo radší zvolit 180? 200 se mi už zdá přehnané. Strop garáže nebude nic zatěžovat, takže jediná váha jsou ty PZ desky. PZ desky jsou samozřejmě upevněné v traverzách, které právě bude podpírat výše zmíněná traverza. Snad jsem se vyjádřil jasně :-) Předem děkuji za odpovědi.

Předmět Autor Datum
jeslti budes pak na do ty traverzy vyzdivat nejakou stenu, zacal bych s ni i ty PZ neco vazi a i ta…
kamzl 22.06.2014 21:07
kamzl
Na stropě už nic nebude. Je to čistě nosný prvek toho stropu s PZ desek.
Zdoter 22.06.2014 21:10
Zdoter
reknu ti to taklhe, at novej nebo starej barak at je z cehokoli sam o sobe pracuje-hybe se nez se us…
kamzl 22.06.2014 21:15
kamzl
Hlavne tam nedávaj I profil, ten sa v tejto dĺžke bude krútiť do strany. Treba tam dať minimálne pro… poslední
dondo 23.06.2014 08:58
dondo

jeslti budes pak na do ty traverzy vyzdivat nejakou stenu, zacal bych s ni i ty PZ neco vazi a i ta 180(200) se prohne a bude to casem praskat, jestli to mas je na podperu(sloupek) doporucoval bych kvuli zatezi a deformaci vevarit silnejsi roxory po cely dylce nebo spojit treba po metru plochacema kolejnice a doupravit vzhled. treba obetonovanim

reknu ti to taklhe, at novej nebo starej barak at je z cehokoli sam o sobe pracuje-hybe se nez se usadi a jestli vubec muzes pozorovat takovou vec ze traverza ac podle tebe nezatizena bude menit prohyb a nasledne od toho se to bude projevovat na dalsich vecech(praskliny, netesnosti apod.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru