Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Existuje dálkově ovládaný kohout přívodu vody k zahradní hadici?

Pri tych ventiloch dodam, ze su v zaklade 2 druhy. Jeden sa uzatvori aj bez tlaku vody a druhe sa zatvoria len pri tlaku vody. To znamena ze ak mame ventil co sa zatvara vzdy, tak ten sa skutocne zavrie aj vtedy, ked nie je potrubie pred nim natlakovane. Proste sa zavrie. Su drahsie.
Druhy typ je taky, ze sa nezavrie, pokym v nom netecie voda. Prave tok vody ho akoby zatvara. Cize ak sa da na potrubie bez vody, on sa nezatvori. Az nasledne pustena voda ho zavrie.
Vam staci tento druhy, jednoduchsi typ si myslim. Prvy sa pouziva na specialnejsie aplikacie, ked napriklad je protitlak alebo podobne.
Vela som montoval tychto: http://www.aquagarden.sk/obchod/action/productdeta il/oc/1104626/product/elektromagneticky-ventil-hun ter-pgv-101-mm.xhtml
Privedenim napatia 24V AC sa otvori. Odpojenim sa zavrie. Ten ma vyhodu,z e ak sa dnu dostane necistota, lahko sa rozobera, ma 4 skrutky nerezove. Su celkom spolahlive, nezvyknu robit problem.
Ale najdete toho kopec. K tomu bude treba transformator 230/24 Ak trafo nechcete, najdite nieco na 230, ale tie budu asi drahsie a mosadzne. Neviem, ja montujem len tieto na 24.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny