Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Lepici PU pena na polystyren

Dobry den. Budu lepit polystyren a mel jsem v merku tuto urcenou penu na lepeni Soudal ETICS BOND (nizkoexpanz.). Bohuzel ji nemeli ale pani prodavacka me nabidla alternativu Soudal EASY SOUDABOND(nizkoexpanz.). Pena je urcena na lepeni drevotrisk. desek a ruznych mat. a i prave na polystyrenove desky, ale nemuzu se nikde docist jestli se v pohode muze aplikovat i z venku, aby trebas ji neublizily vysoke teploty ci mrazy, otazka zni muze to byt problem a nebo to penam nevadi kdyz jsou ukryte pod necim? Dalsi vec je ze je vysoce horlava o proti puvodni alternative ktera ma horlavost snizenou, vadi to necemu? Pol. fasadni desky k lepeni mam s grafitem take mene horlave. Dekuji vam moc za odpoved.

Předmět Autor Datum
..aplikovat i z venku, aby trebas ji neublizily vysoke teploty ci mrazy... Tak beru hlavu do dlaní…
sHpy00n 31.05.2014 00:31
sHpy00n
Dobry den. Takze jsem se vlastne nic nedozvedel.....nebo ano?.-) Pracovni aplikacni teploty jsou od…
pospa65 31.05.2014 08:37
pospa65
já jsem také zeteploval ale v podstatě jsem tento problém neřešil.Pokud se nemýlím tak bude zřejmě t…
dabac 31.05.2014 09:25
dabac
Hořlavost se upravuje přídavkem zpomalovačů hoření, to není o vytvrzení. poslední
kejki 04.06.2014 18:25
kejki
Bez problému jí použijte..
milan.cukrar 01.06.2014 20:58
milan.cukrar

..aplikovat i z venku, aby trebas ji neublizily vysoke teploty ci mrazy...

Tak beru hlavu do dlaní a přemýšlím.. polystyren dávám kvůli zateplení. Polystyren tedy nejspíš dobře izoluje. Když dobře izoluje, asi pod ním mzrznout nebude. Na co by tam jinak byl? To samé tropická letní teplota zřejmě taky nehrozí. Protřepu hlavou (na lahvičkách v lékárně to taky píšou že před upotřebením protřepat) a napadá mně že vlastně i ta pěna je izolant a už z principu je nesmyl aby ji vysoké/nízké teploty vadily. No a za tu námahu se jdu odměnit panáčkem dobré moravské.

Dobry den. Takze jsem se vlastne nic nedozvedel.....nebo ano?.-) Pracovni aplikacni teploty jsou od +5 do +25, polystyren budu mit derovany...takze difusni tak i to me zajima. Treba vim ze existuji peny pro aplikaci v mrazech atd. Slo me o to aby pena v pripade velkeho mrazu se treba neodtrhla, protoze neni jen urcena na lepeni fasadni desek ale ma vetsi rozsach o proti Soudalu Etics Bond. Obzvlaste se tedy ptam na horlavost v pripade kolaudace. To je prave kamen urazu kdyz pod nehorlavym polysem budu mit vysoce horlavou penu pod kterou je v drazkach ulozena trebas elektroinstalace, me proste zajima jestli je to v norme a mohu ji bezobav pouzit? Jelikoz jsem z Moravy tak si pujdu asi taky nalit dobre slivovicky.....:-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru