Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Utěsnění sloupku na balkoně

Zdravím
Potřebuju zrekonstruovat balkon. Budu to dělat tekutou lepenkou, se kterou mám zatím dobré zkušenosti, ale jde mně o jeden detail - izolace sloupku od zábrdlí, který je prúchozí. Vybourám starou dlažbu, původní parapet odříznu. Na plochu místo dlažby přidělám parapet - jen rovný plech s nosem, který bude přesahovat cca 2cm před sloupek směrem ven. Teď jak nejlépe udělat izolaci kolem sloupku ve spojení s parapetem, aby kolem něj nezatékalo. Na netu jsem viděl fotky od Hasoft, že to jen kolem natřeli tekutou lepenkou. Bude to stačit , nebo má někdo ještě jiný nápad jak to udělat?

Děkuji

Předmět Autor Datum
Jak dlouhé je zábradlí a je nějak kotvené do stran? Pak by se nabízelo odřezat sloupky, resp. je zkr…
sHpy00n 28.05.2014 17:30
sHpy00n
Problém je ten, že na 3 sloupky u zábradlí navazují stojky, na kterých je stříška ze železných profi… poslední
Matyas xl 29.05.2014 13:06
Matyas xl

Jak dlouhé je zábradlí a je nějak kotvené do stran? Pak by se nabízelo odřezat sloupky, resp. je zkrátit a nasadit botku takže sloupek se bude dole jen opírat o podlahu - časté řešení. Řešení Hasoftu řekněme že bude stačit, ale jen na to aby nezatékalo kolem slpku do nosné konstrukce. Ještě je třeba zajistit aby nezatékalo mezi sloupkem a dlažbou pod dlažbu. Do nosné koénstrukce se voda sice nedostane ale zůstane pod dlažbou a první zima dlažbu rozebere.

Problém je ten, že na 3 sloupky u zábradlí navazují stojky, na kterých je stříška ze železných profilů a Makrolonu. Zbylé sloupky odřežu, abych ty problémová místa minimalizoval. Navíc z podélné strany pár cm pod původním parapetem je stříška skleníku a navíc je zábradlí do "L"...je dlouhé 5m x 1,2m, takže tam boční kotvení zábradlí nejde udělat. Kdybych všechny sloupky odřezal a dal botky, mám docela strach , že by se celková pevnost stříšky zmenšila a v zimě je díky sněhu dost zatížená. Dlažbu lepit na balkon už nikdy nebudu... už jsem po těch letech z toho vyléčenej :-). Buď tam dám umělý travní koberec nebo rozebiratelnou dlažbu na terče...právě z důvodu možné opravy hydroizolace. Jedině fakt vyřešit utěsnění mezi sloupkem a parapetem. Je to problém no :))

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru